Latvijā

Latvijas tieslietu ministrs piedāvājis Deutsche Welle pārcelt biroju uz Rīgu

CC BY-SA 2.0 / Saeima / Ieva Ābele / Juridiskās komisijas sēdeLatvijas tieslietu ministrs Jānis Bordāns
Latvijas tieslietu ministrs Jānis Bordāns - Sputnik Latvija, 1920, 05.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tuvākajā laikā Deutsche Wellе vadībai tiks nosūtīta vēstule ar ierosinājumu pārcelt Maskavas biroju uz Rīgu, ziņots Jaunās konservatīvās partijas vietnē.
RĪGA, 5. februāris — Sputnik. Latvijas tieslietu ministrs Jānis Bordāns ierosinājis pārcelt uz Rīgu mediju kompānijas "Deutsche Welle" Maskavas biroju, ja Krievija saglabās tās darbības aizliegumu. Par to ziņots Jaunās konservatīvās partijas (JKP) vietnē, kuras līderis ir Bordāns.
"Gadījumā, ja Krievija saglabās Vācijas sabiedriskās raidorganizācijas "Deutsche Welle" ( DW) biroja aizliegumu, aicinu Vāciju apsvērt iespēju DW Maskavas biroju pārcelt uz Rīgu," teica Bordāns.
Viņa ieskatā, no Rīgas, kur ir augsti attīstīta IT infrastruktūra, DW spētu turpināt ziņot pasaulei aktuālos jaunumus no Krievijas, Baltkrievijas un visa reģiona".
Ziņots, ka jau tuvākajā laikā par šo piedāvājumu tiks nosūtīta vēstule DW vadībai un intereses gadījumā Latvija nodrošinās atbalstu DW biroja pārcelšanai uz Rīgu.
Iepriekš Krievijas ĀM informēja, ka iniciēts pirmais atbildes pasākumu posms pret Vācijas medijiem, ņemot vērā telekanāla RT DE apraides aizliegumu Vācijā.
ĀM paziņoja, ka "2. februārī pasludināto atbildes pasākumu ietvaros uz VFR nedraudzīgajām darbībām - vācu valodā raidošā telekanāla RT DE aizliegumu", Krievija slēdz Vācijas televīzijas kompānijas "Deutsche Welle" korespondentpunktu, anulē visu Krievijas biroja darbinieku akreditāciju, pārtrauc DW satelīta un cita veida apraidi KF teritorijā.
Telekanāla DW (Deutsche Welle) logo - Sputnik Latvija, 1920, 03.02.2022
Pasaulē
Maskava aptur "Deutsche Welle" darbu Krievijā
Vienlaikus, atklāja Krievijas ĀM, kompetentas iestādes sastādīs sarakstu, kurā tiks iekļauti ar RT DE televīzijas apraides bloķēšanu saistīto institūciju pārstāvju vārdi, viņiem būs aizliegta iebraukšana Krievijā. Šī saraksta publikācija nav ieplānota, norādīja diplomātiskais resors.
1. februārī Vācijas mediju regulatoru reģistrācijas un kontroles komisija oficiāli aizliedza telekanāla RT DE apraidi Vācijā, apgalvojot, ka apraides organizatoriem nav nepieciešamās atļaujas. RT paziņoja, ka plāno pārsūdzēt vācu regulatora lēmumu.
Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka situācija ap RT DE ir saprotama – starptautiskā medija aizliegums liecina, ka Berlīne pieļāvusi vārda brīvības pārkāpumu.
Ziņu lente
0