Pasaulē

Ar ko ir bīstams jaunais omikrona paveids: zinātnieki nosauca slimības simptomus

© Depositphotos / SubbotinaSieviete ar termometru
Sieviete ar termometru - Sputnik Latvija, 1920, 03.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunais kovida vīrusa omikrona paveids ar nosaukumu BA.2 šobrīd ir sākotnējā izpētes stadijā, taču zinātniekiem jau izdevās noteikt dažus saslimšanai raksturīgos simptomus.
RĪGA, 3. februāris - Sputnik. Eiropā izplatās jaunais omikrona paveids, tā galvenie simptomi ir paaugstināta temperatūra, pastāvīgs klepus, kā arī ožas un garšas zudums vai izmaiņa, raksta Mixnews.lv.
Tiek ziņots, ka plaši izplatītā jaunā omikrona paveida nosaukums ir BA.1, taču "apgriezienus uzņem" jaunais paveids BA.2. Tas tika atklāts 2021. gada decembra beigās Indijā un Dienvidāfrikā. BA.2 paveidam savukārt ir vairāk nekā 20 mutāciju un ļoti ātra izplatība, kas arī pievērsa zinātnieku un epidemiologu uzmanību. Patlaban viņiem ir ļoti maz informācijas par BA.2, tāpēc PVO aicina pētīt to sīkāk.
Covid-19 testi - Sputnik Latvija, 1920, 12.01.2022
Pasaulē
PVO: tuvāko divu mēnešu laikā vairāk nekā puse Eiropas inficēsies ar "omikronu"
Jaunā omikrona paveida gadījumi jau ir konstatēti vairāk nekā 40 Eiropas valstīs, visvairāk gadījumu patlaban reģistrēti Dānijā.
Dānijas Nacionālā seruma institūta vīrusologs Andress Fomsgards paziņoja, ka pagaidām nav konstatētas nozīmīgas atšķirības starp BA.1 un BA.2 paveidiem, tomēr pētījumi turpinās.
Ziņu lente
0