Pasaulē

Krievija gaida skaidrojumus par Kanādas iespējamu saikni ar nacistiem Ukrainā

© Sputnik / Евгений Котенко / Pāriet pie mediju bankasБойцы батальона “Азов” приняли присягу в Киеве перед отправкой на Донбасс
Бойцы батальона “Азов” приняли присягу в Киеве перед отправкой на Донбасс - Sputnik Latvija, 1920, 01.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas vēstnieks Kanādā Oļegs Stepanovs atklāja, ka Maskava lūgusi Kanādu paskaidrot, kādu iemeslu dēļ tiek apmācīti neonacisti Ukrainā.
RĪGA, 1. februāris — Sputnik. Krievija pieprasījusi Kanādas valdības skaidrojumus jautājumā par mediju publikācijām, kas stāsta: Kanādas karavīri apmāca neonacistu formējumus Ukrainā, RIA Novosti paziņoja Krievijas vēstnieks Kanādā Oļegs Stepanovs.
"Kanādas mediji pēdējos mēnešus stāstīja, ka operācijas "Unifier" ietvaros, kā noskaidrojies, desmitiem, iespējams, - pat simtiem labēji radikālo neonacistisko formējumu, piemēram, "Labējā sektora"* un "Azov" kaujinieki paslepus izgājuši apmācības kursus šīs operācijas ietvaros. Tāpēc kanādiešu žurnālisti vēlējās noskaidrot, kāpēc cilvēki, kas nēsā kāškrustus, savos sociālajos tīklos pēkšņi stāsta, ka viņus apmācījuši kanādieši operācijas "Unifier" ietvaros," viņš norādīja.
Diplomāts atklāja, ka Kanādas Aizsardzības ministrija negribīgi reaģē uz publikācijām presē par šo jautājumu un stāsta, ka turpina iekšējo izmeklēšanu.
"Viņi mēģina saprast, kā tas varēja notiks. Taču pēc tam jautājumam tika noteikts tabu, un nekādu tālāku ziņojumu par izmeklēšanas norisi un tās rezultātiem nebija. Es paudu bažas," piebilda vēstnieks.
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs - Sputnik Latvija, 1920, 31.01.2022
Krievija pieprasa NATO un EDSO skaidrojumus drošības jautājumos
Stepanovs atzīmēja, ka kanādiešu instruktoru sagatavotie kaujinieki nekur nepagaist, viņi dodas uz Donbasu un nogalina citus ukraiņus. Arī tas satrauc Maskavu.
"Tātad, pēc būtības, pat šīs šķietami mierīgās un nevainīgās misijas ietvaros jūs gatavojat vienus ukraiņus nogalināt otrus. Kā jūs man to paskaidrosiet? Un neviens nav man atbildējis," noslēdza vēstnieks.
Krievijas un rietumvalstu attiecības pēdējā laikā kļuvušas vēl saspringtākas, pasliktinājusies situācija Ukrainā. Vašingtona un Brisele pauž bažas sakarā ar it kā augošajām Krievijas "agresīvajām darbībām" pie Ukrainas robežām.
Krievija atspēko pretenzijas un atgādina, ka Ukraina nepilda Minskas protokolus – Kijevas režīms koncentrējis pie saskarsmes līnijas pusi armijas un apšauda zemessargus ar aizliegtiem ieročiem.
Латвийские и американские военнослужащие отрабатывают навыки поведения в экстремальных условиях. Архивное фото  - Sputnik Latvija, 1920, 29.01.2022
Latvijā
Latvija gatavojas sūtīt karavīrus uz Ukrainu
Krievija ne vienu vien reizi noraidījusi Rietumu un Ukrainas apsūdzības par "agresīvajām darbībām", paziņojot, ka nevienam nedraud un neplāno nekādus uzbrukumus. Izteikumi par "Krievijas agresiju" tiek izmantoti kā iegansts, lai izvietotu lielāku skaitu NATO militārās tehnikas Krievijas robežu tuvumā.
Iepriekš Krievijas ĀM atzīmēja, ka Rietumu paziņojumi par "Krievijas agresiju" un iespējām palīdzēt Kijevai aizsargāt no tās, ir gan smieklīgi, gan bīstami. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs norādīja, ka Krievija pārvieto bruņotos spēkus savā teritorijā, un tam nevajadzētu raisīt ne mazāko satraukumu.
* Krievijā aizliegta ekstrēmistiska organizācija.
Ziņu lente
0