Politika

Francija draud ar sankcijām pret "Ziemeļu straumi 2"

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankas "Ziemeļu straume 2"
 Ziemeļu straume 2 - Sputnik Latvija, 1920, 31.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Savienība un Lielbritānija izstrādā sankcijas pret Krievijas jaunajiem projektiem gāzes nozarē.
RĪGA, 31. janvāris - Sputnik. Situācijas eskalācijas apstākļos Ukrainā sankcijas pret Krieviju ietvers arī gāzesvada "Ziemeļu straume 2" bloķēšanu, paziņoja Francijas Ārlietu ministrs Žans Īvs Ledriāns radiostacijas RTL ēterā.
Iepriekš mediji vēstīja, ka Eiropas Savienība un Lielbritānija izstrādā sankcijas pret Krievijas jaunajiem projektiem gāzes nozarē. Ledriānu lūdza precizēt, par kādām sankcijām ir runa.
Задача - не дать сблизиться РФ и Германии: Рар объяснил, кому мешает Северный поток - 2 - Sputnik Latvija, 1920, 23.11.2021
Video
Uzdevums – neļaut Krievijai un Vācijai tuvoties. Kam nedod mieru "Ziemeļu straume 2"?
"Tās ietver arī gāzesvada "Ziemeļu straume" bloķēšanu, "viņš teica.
Pie tam politiķis atzīmēja, ka dialogs ar Krieviju vēl aizvien ir iespējams, un vajagot "runāt uzstājīgi".
"Ziemeļu straume 2" ir gāzesvads ar 55 miljardu kubikmetru jaudu gadā. Tas izbūvēts no Krievijas pāri Baltijas jūrai līdz Vācijai. Būvdarbi noslēdzās 10. septembrī. Patlaban abi cauruļvadi ir aizpildīti ar gāzi un gatavi ekspluatācijai. Lai to sāktu, jānoslēdz operatora sertifikācija, ko apturēja novembrī līdz brīdim, kad "Nord Stream 2 AG" nodibinās Vācijā meitasuzņēmumu, kas iesniegs jaunu pieteikumu.
Kijeva un rietumvalstis pēdējā laikā pauž bažas sakarā ar it kā augošajām Krievijas "agresīvajām darbībām" pie Ukrainas robežām. ASV pastāvīgi draud ar sankcijām pret "Ziemeļu straumi 2", ja Krievija "iebruks" Ukrainā.
Krievija atspēko pretenzijas un atgādina, ka Ukraina nepilda Minskas protokolus – Kijevas režīms koncentrējis pie saskarsmes līnijas pusi armijas un apšauda zemessargus ar aizliegtiem ieročiem.
Gāzes kompresoru stācija Gascade - Sputnik Latvija, 1920, 07.01.2022
Bloomberg: jau pēc diviem mēnešiem Eiropa var palikt bez gāzes
Krievija ne vienu vien reizi noraidījusi Rietumu un Ukrainas apsūdzības par "agresīvajām darbībām", paziņojot, ka nevienam nedraud un neplāno nekādus uzbrukumus. Izteikumi par "Krievijas agresiju" tiek izmantoti kā iegansts, lai izvietotu lielāku skaitu NATO militārās tehnikas Krievijas robežu tuvumā.
Iepriekš Krievijas ĀM atzīmēja, ka Rietumu paziņojumi par "Krievijas agresiju" un iespējām palīdzēt Kijevai aizsargāt no tās, ir gan smieklīgi, gan bīstami. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs norādīja, ka Krievija pārvieto bruņotos spēkus savā teritorijā, un tam nevajadzētu raisīt ne mazāko satraukumu.
Ziņu lente
0