Pasaulē

Atklāts armagedona scenārijs, ko Krievija sarīkos ASV

© Sputnik / Павел Львов / Pāriet pie mediju bankasAtomzemūdenes "Belgorod" palaišana ūdenī
Atomzemūdenes Belgorod palaišana ūdenī - Sputnik Latvija, 1920, 30.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu militārais analītiķis aprakstījis apokalipsi, ko Krievija var sarīkot ASV.
RĪGA, 30. janvāris — Sputnik. Amerikāņu militārais analītiķis Brents Īstvuds pastāstīja par bezpilota zemūdens aparātu, ar kura palīdzību Krievija var "likvidēt visas pilsētas" ASV piekrastē, vēsta RIA Novosti.
Savu viedokli viņš pauda portālā 19Fortyfive.
"Pats bīstamākais drons, kas tuvāko gadu laikā tiek izstrādāts Krievijas karavīru vajadzībām, ir "Poseidon". To plānots piegādāt armijai 2027. gadā. Lai arī bruņojums tiek projektēts tikai dažu gadu laikā, tas iedveš šausmas," raksta Brents Īstvuds.
Materiālā atzīmēts, ka aparāts tiek palaists no zemūdenes. Tas apgādāts ar kodollādiņu un tādu pašu spēka iekārtu, tāpēc "krieviem nevajadzēs raizēties par to, ka tam beigsies degviela: "Poseidonam" būs neierobežots darbības rādiuss". Analītiķis atklāja, ka "pastardienas" ierocis varēs patstāvīgi šķērsot Atlantijas ziemeļu daļu un iznīcināt ASV piekrastes pilsētas. Pie tam bezpilota aparātu ir daudz grūtāk iznīcināt nekā sauszemes bāzes starpkontinentālās ballistiskās raķetes, precizēja Īstvuds.
Vienlaikus ar kodoltorpēdu Krievija izstrādā zemūdeni K-329 "Belgorod", viņš piezīmēja. Rakstā norādīts, ka tā radīta uz "Oscar II" (NATO klasifikācijā) atomzemūdeņu bāzes un varēs uzņemt līdz sešus "Poseidon".
Украинские военные во время учений - Sputnik Latvija, 1920, 05.01.2022
Viedoklis
Vai krievi vēlas karot? Kāpēc ASV izplata baumas par "uzbrukumu Ukrainai"
Informāciju par bezpilota zemūdens aparāta projektēšanu Vladimirs Putins pirmo reizi atklāja vēstījumā Federālajai sapulcei 2018. gadā. Pēc viņa vārdiem, tādas torpēdas iespējams aprīkot gan ar konvencionālo, gan kodollādiņu, tātad tām rodas iespēja likvidēt plaša spektra mērķus, ieskaitot aviācijas bāzes grupējumus, krasta nocietinājumus un infrastruktūru.
Ziņu lente
0