Video

Aleksandrs Lukašenko: Baltkrievijā nekad nebūs nekādas okupācijas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts vadītājs atbildēja oponentiem, kuri spekulē uz gaidāmo Baltkrievijas un Krievijas mācību tēmas rēķina.
Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko apliecināja, ka nepieļaus valsts okupāciju.
"Nekad, vismaz, kamēr es esmu prezidents un jūs – ģenerāļi, mēs nepieļausim Baltkrievijas okupāciju. Tas nenotiks nekad, ne no vienas puses. (..) Nekad. Mēs mirsim, taču to nepieļausim. Tāpēc nevajag spekulēt uz šīs tēmas rēķina," uzsvēra Lukašenko, apstiprinot lēmumu par valsts robežu aizsardzību 2022. gadā.
Valsts vadītājs atzīmēja, ka cenšas nesākt diskusijas ar saviem pretiniekiem un sāncenšiem, taču nesen saņēmis preses apskatu un pārsteigts konstatējis, ka Baltkrievija jau it kā esot okupēta.
Aleksandrs Lukašenko vēlreiz atgādināja, ka jau sen vienojies ar Krieviju par kopīgām mācībām, manevri ir ieplānoti un notiek regulāri. Šoreiz tie notiks valsts dienvidu rajonos, jo situācija pie Baltkrievijas un Ukrainas robežas rada bažas.
"Un tas nav saistīts ne ar kādu okupāciju. Mēs vienkārši vēlamies aizsargāt savas dienvidu robežas. Bet tādiem politiķiem vajadzētu pievērst uzmanību karaspēka koncentrācijai ne tikai uz Latvijas, Lietuvas, Polijas, bet arī Ukrainas robežām. Ne jau mēs pirmie sākām pievērst uzmanību mūsu dienvidu robežām. Ukraiņi sākuši tur savilkt spēkus. Nesaprotu, kāpēc," konstatēja Lukašenko.

"Sabiedroto apņēmība 2022"

Krievijas un Baltkrievijas kopīgās mācības Sabiedrotās valsts reaģēšanas spēku pārbaudei ieplānotas 2022. gada 10.-22. februārī. Krievijas armijas pirmās vienības jau ierodas Baltkrievijā.
Daļa karavīru ieradušies Baltkrievijā ar vienību štata tehniku, daļa – pa dzelzceļu. Mācību galvenais uzdevums – pārbaudīt Sabiedrotās valsts reaģēšanas spēku cīņas gatavību.
Manevru laikā tiks izspēlēta sauszemes un gaisa robežu aizsardzība no bruņotu kaujinieku grupu nelikumīgas iekļūšanas Baltkrievijas teritorijā, ieroču, munīcijas un citu situācijas destabilizācijai piemērotu līdzekļu piegādes kanālu slēgšana.
Turklāt karavīriem jāizspēlē nelikumīgu bruņotu formējumu un nosacītā pretinieka diversiju un izlūkošanas grupu meklēšana, bloķēšana un likvidācija.
Mācībās iesaistīto militāro līdzekļu un karavīru skaits nepārsniedz parametrus, ko nosaka Vīnes protokols, tāpēc Krievijai un Baltkrievijai nav jāinformē par tām partneri – NATO.
Ziņu lente
0