Latvijā

Pabriks pieprasa vēl 350 miljonus eiro aizsardzībai

© Sputnik / Sergey Melkonov11 сентября
11 сентября - Sputnik Latvija, 1920, 27.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Artis Pabriks uzskata, ka Latvijai tuvākajos trijos gados būtu jāsasniedz aizsardzības budžets, kas ir aptuveni 2,5% no iekšzemes kopprodukta.
RĪGA, 27. janvāris - Sputnik. Aizsardzības ministrs Artis Pabriks paziņoja, ka "palielinoties draudiem valsts drošībai", tuvākajos gados aizsardzības vajadzībām papildus būtu nepieciešami aptuveni 350 miljoni eiro. Viņš atzīmēja, ka Aizsardzības ministrija jau sastādīja plānus, kurus ministrs plāno apspriest ar Saeimas deputātiem un valdību, vēsta Latvijas Radio.
"Mēs saprotam, ka izaicinājumi, kurus mēs pašlaik redzam, sevišķi jau no Krievijas puses, diennakts laikā nepazudīs. Un mēs redzam arī, ka Igaunija ir piešķīrusi papildu līdzekļus saviem bruņotajiem spēkiem, arī nedaudz iekšlietām, lai veicinātu ātrāku savu bruņoto spēku attīstību," sacīja Pabriks.
Latvijas karavīri ar pretgaisa aizsardzības raķešu sistēmu Stinger  - Sputnik Latvija, 1920, 24.01.2022
Ukrainā pasmējās par Latvijas solījumu sūtīt militāro palīdzību
Analoģiski darbojas Lietuva. "Es domāju, mēs nedrīkstam vairs kavēties un gaidīt. Latvijas bruņotajos spēkos, aizsardzības nozarē mūsu plāni balstās uz ilglaicīgu, aptuveni 12 gadu attīstības perspektīvu, un, redzot, kā situācija attīstās, nav laika gaidīt 12 gadus," sacīja Pabriks.
Pēc viņa vārdiem, Latvijai tuvākajos trijos gados būtu jāsasniedz aizsardzības budžets, kas ir aptuveni 2,5% no iekšzemes kopprodukta (IKP).
Latvijas aizsardzības nozares budžets šīm gadam ir ne mazāk kā 2% no IKP jeb 758,35 miljoni eiro. Salīdzinājumā ar 2020. gadu pieaugums ir par teju 49 miljoniem eiro.
Ziņu lente
0