Pasaulē

Ukraina – lielgabalu gaļa. Lielbritānija plāno pārdalīt Eiropu

© Sputnik / Александр Вильф / Pāriet pie mediju bankasLondonas panorāma
Londonas panorāma - Sputnik Latvija, 1920, 26.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukraiņu politologs stāsta, ka Lielbritānija izstrādājusi vērienīgu plānu ar mērķi pārdalīt Eiropu no Krievijai naidīga viedokļa.
RĪGA, 26. janvāris — Sputnik. Ukraiņu politologs Konstantīns Bondarenko paziņoja, ka Londona lolo Eiropas vērienīgas pārdalīšanas plānus, vēsta RIA Novosti.
"Lielbritānija cenšas iegūt patstāvīga spēles dalībnieka lomu, ne tikai ASV jaunākā partnera statusu. Tā pievāc visus bijušās Pax Americana gabalus, kuri kaut kādu iemeslu dēļ kļuvusi par nastu ASV, un veido pati savu Pax Brittanica," eksperts konstatēja intervijā avīzei "Strana".
Bondarenko norādīja, ka Apvienotā Karaliste plāno veidot asi Londona-Ankara, kurā varētu iekļaut Poliju, Ukrainu, Moldovu, perspektīvā – arī Baltijas valstis. Politologs pastāstīja, ka par šīs alianses arhitektu uzskata Ričardu Mūru, izlūkdienesta MI6 šefu un Lielbritānijas bijušo vēstnieku Turcijā.
"Uzmanīgi papētiet sakarus starp Kijevu un Ankaru, Ankaru un Londonu. Ukrainai tas nedos neko labu – mums arī perspektīvā sagatavota lielgabalu gaļas loma lielā Eiropas un pasaules pārdalīšanā. (..) Vēsture rāda: amerikāņi ir superpragmatiķi, bet briti – superciniķi," rezumēja politologs.
Солдат ВСУ в окопах на позиции в Донецкой области - Sputnik Latvija, 1920, 22.01.2022
Viedoklis
ASV plāno karot ar Krieviju līdz pēdējam ukrainim
Iepriekš Lielbritānijas Ģeostratēģijas padome savā lapā Twitter paziņoja, ka valsts ārlietu ministre Liza Trasa izvērtē iespējas veidot trīspusēju Londonas, Varšavas un Kijevas paktu. Ārlietu resora vadītāja apstiprināja, ka Apvienotā Karaliste attīsta jaunus trīspusējus sakarus ar Poliju un Ukrainu.
Ziņu lente
0