Latvijā

Patria Latvia rūpnīca Cēsīs meklē strādniekus

© Sputnik / Sergey MelkonovLatvijas bruņutransportieri Patria 6X6
Latvijas bruņutransportieri Patria 6X6  - Sputnik Latvija, 1920, 25.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas un Somijas Aizsardzības ministriju vienošanās par 200 bruņutransportieru Patria iepirkumu sākusi nest savus augļus.
RĪGA, 25. janvāris — Sputnik. Latvija ne tikai iepirks bruņutransportierus, bet arī piedalīsies to aprīkošanā, modernizācijā un ražošanā. Uzņēmums "Patria Latvia" jau meklē darbiniekus ražotnei Cēsīs, stāsta Jauns.lv.
Līgums noslēgts 30. augustā, jau rudenī piegādāti pirmie četri bruņutransportieri, notika pirmie izmēģinājuma braucieni. Pavisam, ieskaitot uz vietas saražotos, Nacionālie bruņotie spēki (NBS) saņems 300 bruņutransportierus – tie pilnībā segs gan armijas, gan Zemessardzes vajadzības.

Projektam pievienosies piecas kompānijas

Somijas uzņēmuma "Patria Group" mājaslapā redzams, ka ražotājs reizē ar gatavo tehniku piedāvā arī vietējās ražošanas koncepciju, ko Latvija pilnā mērā izmantos. Sākotnēji bija paredzēts, ka valstī notiks vien modernizācija un aprīkošanu, taču tagad projekta attīstība paredz, ka 2023. gadā Cēsīs varētu sākt bruņutransportieru ražošanu un komplektēšanu.
Бронемашина Patria 6x6 - Sputnik Latvija, 1920, 18.09.2021
Pasaulē
Londonā notika Latvijas un Somijas izstrādātā BTR prezentācija
Patlaban pieci Latvijas uzņēmumi noslēguši vienošanās ar "Patria" – "EMJ Metāls", SIA SFM, LANOS, "Metāro" un "Defence Partnership Latvia". Līdz šim veikto pasūtījumu vērtība Latvijas uzņēmumiem pārsniedz 250 000 eiro, sadarbības uzsākšana ir piesaistījusi aptuveni pusotru miljonu eiro privāto investīciju ražošanas jaudas palielināšanai un telpu pielāgošanai. Radītas vairāk nekā desmit jaunas darba vietas, un šis skaits turpina pieaugt.

Cēsu metinātāji mācās Somijā

"Patria Latvia" izpilddirektors Uģis Romanovskis pastāstīja, ka transportlīdzekļu ražotnes vieta jau ir izvēlēta, un pirmās daļas renovācija Cēsīs, Piebalgas ielā, ir gandrīz pabeigta. Plānots līdz septembrim sākt būvdarbus.
Солдат ВС Швеции возле Patria XA-360 AMV - Sputnik Latvija, 1920, 04.02.2020
Viedoklis
Nevaldāmie: kāpēc Latvija kopā ar somiem "izgudro" bruņumašīnu
"Mūsu apņemšanās sākt daļēju montāžu šā gada martā un uzsākt pilnus montāžas procesus nākamgad paliek nemainīga, un mēs darīsim visu iespējamo, lai pieturētos pie plāna. Saskaņā ar plānu "Patria 6x6" ražošanai būs nepieciešami līdz pat 30 speciālistiem, ieskaitot administrāciju. Ceram, ka šīs darba iespējas primāri piesaistīs vietējos Cēsu un apkārtnes iedzīvotājus," saka Romanovskis.
Ziņu lente
0