Baltijā

Latvija un Lietuva nosūtīs uz Ukrainu pretgaisa raķešu kompleksus

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasUkrainas un NATO dalībvalstu kopīgās militārās mācības
Ukrainas un NATO dalībvalstu kopīgās militārās mācības  - Sputnik Latvija, 1920, 24.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltijas valstis vienojušās par militārās palīdzības piešķiršanu Ukrainai.
RĪGA, 24. janvāris — Sputnik. Latvijas Aizsardzības ministrija informēja, ka plānots nogādāt Ukrainā militāro palīdzību – pretgaisa aizsardzības raķešu kompleksus (PARK) Stinger, kā arī sausās uzturdevas un individuālā ekipējuma komplektus. 2021. gada beigās visas Baltijas valstis pauda vēlēšanos palīdzēt Ukrainai ar militārās tehnikas piegādēm, stāsta Mixnews.lv.
Latvija un Lietuva piegādās Ukrainai nepieciešamās iekārtas un PARK Stinger, bet Igaunija nosūtīs prettanku raķešu sistēmas Javelin. Tāpat Lietuva var nosūtīt uz Ukrainu arī portatīvos termovizorus, 24 iekārtas apmēram 342 tūkstošu eiro vērtībā.
Prettanku raķešu kompleksa Javelin izmēģinājumi - Sputnik Latvija, 1920, 25.12.2021
Pasaulē
ASV apstiprināja raķešu "Javelin" pārdošanu Lietuvai par 125 miljoniem dolāru
Iepriekš vēstīts, ka Latvija neizvērtē jautājumu par savu karavīru sūtīšanu uz Ukrainas teritoriju, tomēr būs gatava piegādāt letālo un neletālo bruņojumu ar mērķi sniegt atbalstu šai valstij.
Valsts aizsardzības ministrs Artis Pabriks intervijā Latvijas Radio pastāstīja, ka Latvija būs gatava piegādāt gan letālo, gan neletālo bruņojumu, un piezīmēja, ka runa ir par visām trim Baltijas valstīm. Politiķis pauda nožēlu, ka atsevišķas Eiropas valstis dažādu iemeslu dēļ nav gatavas to darīt. Viņa ieskatā, ir nepareizi atteikties no šāda soļa.
Американский переносной противотанковый ракетный комплекс (ПТРК) Javelin - Sputnik Latvija, 1920, 30.12.2021
Pasaulē
Kur ir mani Džavelini? Nu, bet meitenes pēc tam...
Ziņu lente
0