Video

Sportisti gaisa balonā pārvarēja Aragaca kalnu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sportisti no Armēnijas un Krievijas – SkyBall dibinātāji Nairi Barsegjans un Sergejs Baženovs gaisa balonā pārvarēja attālumu no Gimri līdz Aragaca kalna virsotnēm.
Armēnijas Aeronautikas federācijas vadītājs Nairi Barsegjans kopā ar Krievijas Aeronautikas federācijas locekli Sergeju Baženovu devās lidojumā gaisa balonā virs Aragaca kalna.
Sarunā ar Sputnik Armēnija korespondentu Barsegjans pastāstīja, ka lidojums sācies 17. janvārī pl. 6:00 no rīta no Vardananca laukuma Gimri pilsētā.
"Tas bija tehniskais mēģinājums pirms pasaules rekorda, kam mēs gatavojamies," teica Barsegjans.
Pēc viņa vārdiem, 1 stundas un 40 minūšu laikā no Vardananca laukuma viņi gaisa balonā sasniedza Aragaca kalnu. Aeronautiem izdevās sasniegt 6 100 metru augstumu un pārvarēt virsotni. Lidojums aizņēma 4 stundas un 30 minūtes. Gaisa temperatūra pie tam nepārsniedza -35 grādus.
Lidojuma laikā viņi izmantoja speciālo apģērbu, līdzi ņēma skābekļa rezervi, bruņojās ar aeronavigācijas un citu tehniku, lai nenovirzītos no maršruta.
Barsegjans atzīmēja, ka kopā ar Baženovu jau mēnesi gatavojas uzstādīt pasaules rekordu Krievijā.
"Tiklīdz laika apstākļi pieļaus, došos uz Krieviju, kur mēs gatavojamies uzstādīt rekordu. Plānojam veikt 35 stundas ilgu lidojumu bez apstāšanās – tā mēs pārspēsim lidojuma rekordu, 32 stundas un 12 minūtes," atklāja Barsegjans.
Patlaban viņi gaida anticiklonu – laiku bez nokrišņiem un bez vēja, ar ļoti zemu gaisa temperatūru.
Atzīmēsim, ka Armēnijā gaisa balons pirmo reizi pacēlās gaisā 2014. gadā. Četrus gadus vēlāk, 2018. Gadā tas oficiāli papildināja civilās aviācijas rindas – kompānija, kas veic lidojumus Armēnijas teritorijā, saņēma sertifikātu, kas dāvā tiesības funkcionēt ar aviokompānijas statusu.
Ziņu lente
0