Pasaulē

Briti pasmējās par ukraiņu karavīriem koka automātu dēļ

© AFP 2023 / ANATOLII STEPANOV Ukrainas armijas karavīri
Ukrainas armijas karavīri - Sputnik Latvija, 1920, 22.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Daily Mail" lasītājus pārsteidza Ukrainas karavīru mācības, kurās tie rokās tur koka automātus.
RĪGA, 22. janvāris — Sputnik. Ukrainas karavīru mācības ar automātu maketiem pārsteiguši britu avīzes "Daily Mail" lasītājus, vēsta RIA Novosti.
Nesen tīmeklī parādījās fotogrāfijas, kurās redzami rezervisti no vietējām zemessargu vienībām. Viņi treniņos izmanto koka ieročus.
"Jocīgi – nesen Ukrainas prezidents ziņoja, ka valsts ir pilnā cīņas gatavībā atgūt zaudētās teritorijas," raksta Paulm69.
"Pēkšņi atcerējos, kā izmantoju durkli dienestā britu armijā pirms 32 gadiem," atsauca atmiņā Almighty11.
ASV karavīri - Sputnik Latvija, 1920, 19.01.2022
Viedoklis
Karību krīze 2.0: par ko noraizējušies amerikāņu militārpersonas?
"Viltoti ieroči viltotā armijā valstī ar viltotu premjerministru, prezidentu un valdību, kuri izplata viltotu informāciju par Krieviju," secināja Wells-Davis.
Vienlaikus daži sociālo tīklu lasītāji pažēloja ukraiņus. Piemēram, komentētājs ar lietotājvārdu Kapt uzskata, ka ASV nekad nepārtrauks kurināt "krāsainās revolūcijas" un karus svešās valstīs.
"Viņi nenomierināsies līdz brīdim, kamēr Ukraina nebūs līdzīga Lībijai vai Sīrijai," Daily Mail portālā uzrakstīja viens no viņiem.
"Atvelciet rietumvalstu kara tehniku no Krievijas robežām, pirms jeņķi nav sākuši kaunu karu," aicināja millendano.
Pēdējā laikā Kijevas valdība un Rietumi pastāvīgi apsūdz Krieviju par to, ka tā it kā gatavojot iebrukumu Ukrainā. Kremlis ne vienu vien reizi norādījis, ka nelolo nekādus agresīvus plānus un nevienu neapdraud, turklāt bruņoto spēku pārvietošanai Krievijas teritorijā nevajadzētu radīt nekādu satraukumu.
Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs - Sputnik Latvija, 1920, 18.01.2022
Krievijā
Dmitrijs Peskovs: Krievija vairs nevar samierināties ar NATO iebrukumu Ukrainā
Pie tam Kijeva savilkusi Donbasā pusi armijas un apšauda neatzītās republikas, tostarp – arī ar Minskas protokolos aizliegtu tehniku. Spriedzi reģionā vairo ASV un citas NATO valstis, kas piegādā Ukrainai ieročus un militāros instruktorus, kā arī palielinājuši militāro manevru skaitu Melnajā jūrā. Maskava uzskata, ka Rietumi cenšas veidot bruņoto spēku grupējumu pie Krievijas robežām.
Ziņu lente
0