Latvijā

Kreituse: visi cīnās vienā burkā, bet Levits klusē.

© Sputnik / Sergey MelkonovМероприятие посвященное 80-летию расстрела евреев на Румбуле. Президент Латвии Эгилс Левитс
Мероприятие посвященное 80-летию расстрела евреев на Румбуле. Президент Латвии Эгилс Левитс - Sputnik Latvija, 1920, 21.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Premjerministrs Krišjānis Kariņš stāv malā, bet prezidentam Egilam Levitam būtu jārunā ar iedzīvotājiem.
RĪGA, 21. janvāris - Sputnik. Politoloģe un RSU profesoreIlga Kreituse intervijā TV24 pastāstīja par valdošās koalīcijas plāniem un problēmām vēlēšanu gaidās.
"Šī koalīcija neirs, tā neies prom, tāpēc ir savstarpēja saspēle: "es iedošu to ierosinājumu tu iedosi to", jo visiem ir ļoti svarīgi tas, ka tuvojas 14. Saeimas vēlēšanas," uzskata Kreituse.
Pēc viņas domām politiķiem kaut kādā formā ir jāpierāda savs darbīgums.
"Vēlētājiem būtu jāskatās uz partijas darbības rezultātu, un vērtējot diskusijas, jāvērtē, kāpēc viss paiet malā un cik liela ir atbildība. Jo parasti ir tā — ja nevar un [cilvēki] nepieņem absolūti, ko tu saki, tad paej nost no tā. Bet šeit mums jādomā, kur ir kompromiss un kur ir piekāpšanās," pauž politoloģe.
Viņa atzīmē, ka patlaban politiskās varas noturēšanas vārdā notiek savstarpēja partiju piekāpšanās, kā nokļūtu jaunajā Saeimā, un tikai beigās redzēsim, kurš būs uzvarētājs.
Янис Урбанович на съезде партии Согласие - Sputnik Latvija, 1920, 14.01.2022
Baltijā
Urbanovičs apskauž Igauniju: tā jau sen pārrāva savas "sarkanās līnijas"
"Šajā haosā man šķiet, ka vislabāk jūtas premjers Kariņš, jo viņš stāv malā no tā visa! Viņi vienā burkā cīnās, bet beigās Kariņš izvēlās," saka Kreituse.
Politoloģe uzsver, ka prezidentam Egilam Levitam būtu jāruna ar tautu un jāiesaistās konflikta risinājumos.
"Ir atkal krīzes situācija, kur es labprāt dzirdētu prezidenta viedo vārdu un viņa vērtējumu tam, kas notiek ap enerģijas krīzes risināšanu.
Mēs varam teikt, ka prezidentam ir reprezentācijas funkcija, bet viņa autoritātei tomēr ir jābūt tik lielai, ka viņš varētu pateikt premjeram – mīļais, apstājies un padomā, ko tu dari un cik ilgi tu turēsi šādā neizpratnē tautu!" uzskata Kreituse.
Latvijas prezidents Egils Levits - Sputnik Latvija, 1920, 05.01.2022
Latvijā
Egils Levits: valsts pārvaldes sistēma Latvijā ir novecojusi
Ziņu lente
0