Krievijā

Krievija nezīlē, "kas būs, ja...": Lavrovs par iespējamu neveiksmi dialogā ar ASV

© Sputnik / Пресс-служба МИД РФ / Pāriet pie mediju bankasKrievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs - Sputnik Latvija, 1920, 19.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievija cer saņemt no Rietumiem konkrētas atbildes uz saviem ierosinājumiem drošības jautājumos, uzsvēra valsts ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.
RĪGA, 19. janvāris – Sputnik. Maskavas politika netiek būvēta uz principa "ja" pamatiem, atgādināja valsts ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, novērtējot dialoga perspektīvas ar Rietumiem.
Ziņu aģentūra RIA Novosti pastāstīja, ka tā diplomāts atbildēja žurnālistiem, taujāts, ko darīs Krievija, ja pārrunas drošības jautājumos cietīs neveiksmi.
"Mēs neveidojam savu politiku pēc principa "kas notiks, ja...". Tā drīzāk ir mūsu Rietumu kolēģu maniere, kuri ar iemeslu un bez iemesla teju vai katru dienu draud Krievijai ar sankcijām" atzīmēja Lavrovs.
Ministrs uzsvēra, ka Maskava plāno saņemt konkrētas atbildes uz saviem drošības ierosinājumiem.
"Mēs nopietni ceram saņemt apsolītās konkrētās atbildes uz dokumentu projektiem, ko Krievija nodeva ASV un NATO locekļiem," uzsvēra Sergejs Lavrovs.
Viņš piebilda, ka, domājams, tuvākajā laikā sāksies sarunas par šo tēmu.
Krievija tikās ar ASV pārstāvjiem 9.-10. janvārī Ženēvā, 12. janvārī notika Krievijas-NATO padomes sēde Briselē, nākamajā dienā tika organizētas konsultācijas EDSO formātā Vīnē.
Krievijas delegāciju vadīja ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs un aizsardzības ministra vietnieks Aleksandrs Fomins. ASV delegāciju vada valsts sekretāra vietniece Vendija Šērmane. - Sputnik Latvija, 1920, 10.01.2022
Politika
Krievijas un ASV pārrunas Ženēvā noslēgušās
Diskusiju gaitā uzmanības centrā bija līgumu projekti ar ASV un NATO drošības garantiju jautājumā, ko Maskava publicēja pērnā gada beigās. Cita starpā tajos pieprasītas juridiskas garantijas – atteikšanās no NATO tālākas paplašināšanas uz austrumiem, no Ukrainas pievienošanas blokam un militāro bāzu izveides pēcpadomju teritorijā.
Ziņu lente
0