Latvijā

Pauls nosauca Latviju par "klusu provinci" pēc Krievijas tirgus zaudējuma

© Sputnik / Sergey MelkonovKomponists Raimonds Pauls
Komponists Raimonds Pauls - Sputnik Latvija, 1920, 16.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Komponists Raimonds Pauls norāda, ka valsts pārvērtusies par klusu provinci, kopš zaudēts Krievijas tirgus.
RĪGA, 16. janvāris – Sputnik. Komponists Raimonds Pauls uzskata, ka Latvija, zaudējot Krievijas tirgu, kļuvusi par "klusu provinci", stāsta RIA Novosti.
Maestro, kurš trešdien svinēja savu 86. dzimšanas dienu, pauda dziļu nožēlu par to, ka Latvija palaidusi garām savas iespējas.
"Žēl, ka esam zaudējuši lielo tirgu uz austrumiem no mums. Mentāli tas mums bija tuvāks nekā rietumi. Tur mūs neviens negaida. Ziniet, man ir tāda sajūta, ka esam kļuvuši par klusu provinci – ne tikai Rietumiem, tas ir pats par sevi saprotams, bet arī Austrumiem," Pauls pastāstīja žurnālistiem.
Раймонд Паулс в Рижском русском театре - Sputnik Latvija, 1920, 11.01.2022
Latvijā
Pauls devis padomu vairākumam Saeimas deputātu un paudis viedokli par protestiem
Latvijas attiecības ar Krieviju pēdējos gados būtiski pasliktinājušas. Tas atspoguļojas arī kopīgajos biznesa projektos. Piemēram, tranzīts no Krievijas un Baltkrievijas caur Latviju pēdējos gados vairākkārt sarucis.
Jāpiebilst, ka nesen maestro intervijā uzrunāja lielāko daļu Saeimas deputātu. Viņš konstatēja, ka lielākajai daļai deputātu var ieteikt atteikties no dalības nākamajās vēlēšanās un ar godu pamest Saeimu no labas gribas.
Maestro pauda cerību, ka politiķi sapratīs, un piezīmēja, ka nenosauks nekādus vārdus.
Pauls atgādināja arī par Latvijas iedzīvotāju pacietību, - pēc maestro vārdiem, viņi nav ieraduši organizēt protesta akcijas, kā citi eiropieši savās valstīs.
Ziņu lente
0