Video

KDLO mierneši Kazahstānā: kā tiek pildīti uzdevumi

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kādi uzdevumi nosprausti kolektīvajiem miernešu spēkiem Kazahstānā un kā ar tiem tiek galā KDLO valstu karavīri?
"Mēs novērojam starptautiskā terorisma agresiju," paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins par notikumiem Kazahstānā. Viņš uzsvēra, ka cilvēki akcijās pret gāzes cenām un cilvēki, kas ņēma rokas ieročus, ir absolūti atšķirīgas grupas un tām ir absolūti atšķirīgi mērķi. Tāpēc brālīgajai republikai palīgā tika sūtīti KDLO dalībvalstu mierneši.
Krievijas mierneši trenējas Almati lidostā. Desantnieki izspēlē darbības ārkārtas situāciju gadījumam. Tā ir tikai viena no daudzajām vietām Kazahstānā, kur ieradušies mierneši no Krievijas, Armēnijas, Baltkrievijas, Kirgīzijas un Tadžikistānas – vairāk nekā divi tūkstoši cilvēku.
"Miernešu spēku vienības apsargā svarīgus valsts un militāros objektus, kā arī sociāli nozīmīgus objektus," informēja KDLO miernešu spēku Kazahstānā komandieris ģenerālpulkvedis Andrejs Serdjukovs.
Lēmums par miernešu spēku pārvietošanu uz Kazahstānu pieņemts pēc republikas prezidenta Kasima-Žomarta Tokajeva lūguma. 2. janvārī sākās protesti, ko valsts vadītājs vēlāk nosauca par valsts apvērsuma mēģinājumu. Tokajevs atzīmēja, ka mītiņi tiek finansēti no ārzemēm. Par to stāsta Sputnik video.
Ziņu lente
0