Politika

Briselē noslēgusies Krievijas-NATO Padomes sēde

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasBriselē noslēgusies Krievijas-NATO Padomes sēde
Briselē noslēgusies Krievijas-NATO Padomes sēde - Sputnik Latvija, 1920, 12.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ziemeļatlantijas alianses pārstāvji tikās ar Krievijas starpresoru delegācijas pārstāvjiem ar mērķi apspriest drošības garantijas.
RĪGA, 12. janvāris — Sputnik. Ziemeļatlantijas alianses galvenajā mītnē Briselē noslēgusies Krievijas un NATO Padomes sēde, vēsta RIA Novosti.
Pārrunas sākās pulksten 10:00 pēc vietējā laika un ilga vairāk nekā četras stundas.
Krievijas un NATO Padomes sēdē, pirmajā divu gadu laikā, KF delegāciju pārstāvēja ārlietu ministra vietnieks Aleksandrs Gruško un aizsardzības ministra vietnieks Aleksandrs Fomins, kurš pirms divām dienām piedalījās arī dialogā ar ASV Ženēvā.
© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasKrievijas ārlietu ministra vietnieks Aleksandrs Gruško un NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs
Совет Россия - НАТО в Брюсселе - Sputnik Latvija, 1920, 12.01.2022
Krievijas ārlietu ministra vietnieks Aleksandrs Gruško un NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs
NATO sēdē pārstāv bloka ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs un trīsdesmit dalībvalstu pārstāvji. Pasākums turpina pārrunas ar ASV drošības garantiju jautājumā, kas notika 9.-10. janvārī Šveicē. Rīt notiks konsultācijas šajā jautājumā Vīnē, Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas formātā.
Pārrunu rezultāti vēl netiek izziņoti, puses pauž gatavību turpināt dialogu.
2021. gada beigās Krievija publicēja līgumu projektus ar ASV un NATO drošības garantiju jautājumā. Cita starpā Maskava pieprasa Rietumu partneriem atteikties no alianses tālākas paplašināšanās uz austrumiem, no Ukrainas pievienošanas blokam un armijas bāzu izvietošanas pēcpadomju valstīs.
Krievijas-NATO Padome radīta 2002. gadā kā koordinācijas attīstības formāts. Pēc 2008. gada darbs palēninājās, 2014. gadā attiecības kļuva vēl saspringtākas. Mijiedarbība galīgi pasliktinājās pērnā gada oktobrī, - NATO anulēja astoņu Krievijas diplomātu akreditāciju. Maskava atbildei nolēma apturēt pastāvīgās pārstāvniecības darbu NATO galvenajā mītnē Beļģijā un slēgt bloka sakaru un informācijas misiju Maskavā.
Ziņu lente
0