Latvijā

Kuldīgā ceļus apstrādā ar sāli, ko importē no Ēģiptes

Ēģiptes piramīdas - Sputnik Latvija, 1920, 10.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sāls maisījums ceļu apstrādei no Ēģiptes izmaksā dārgi, taču neko darīt – pretējā gadījumā ielas un ceļi būs slideni un bīstami.
RĪGA, 10. janvāris – Sputnik. Kuldīga ir spiesta iepirkt ceļu apstrādei paredzēto tehnisko sāli Ēģiptē, stāsta Rus.tvnet.lv.
Ziņots, ka iepriekš uzņēmums "Kuldīgas komunālie pakalpojumi" tehnisko sāls maisījumu iepriekš iepirka Vācijā. Tur maisījums maksāja aptuveni 53 eiro par tonnu.
Во время снегопада в Москве - Sputnik Latvija, 1920, 09.12.2021
Latvijā
Autovadītājus lūdz būt uzmanīgākiem un ziņot par bīstamiem ceļu posmiem
Taču problēma ir tā, ka ceļu apstrādei paredzēto maisījumu Vācijā izpērk pārlieku ātri. Tāpēc šoziem nākas sāli iepirkt Ēģiptē, kur tas maksā 98 eiro par tonnu.
Tāpat atzīmēts, ka uzņēmums "Latvijas autoceļu uzturētājs" jau iepriekš brīdināja par ceļu apstrādei paredzētā sāls maisījuma deficītu jau pašā ziemas sezonas sākumā. Tāpēc "Latvijas autoceļu uzturētājs" tālredzīgi iegādājies tik lielu maisījuma apjomu, ka tā pietiks vēl vismaz mēnesim.
Interesanti, ka pašu lētāko sāli ceļu apstrādei cīņā ar sniegu ražo Baltkrievijā. Taču starptautisko sankciju dēļ iespējas iepirkt maisījumu kaimiņvalstī ir bloķētas.
Ziņu lente
0