Video

Lidmašīnas ar KDLO miernešiem dodas uz Kazahstānu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kolektīvās drošības līguma organizācijas miernešu vienības ieradušās Kazahstānā. Kolektīvo miernešu spēku galvenais uzdevums – svarīgu valsts un militāro objektu aizsardzība pret marodieriem.
5. janvārī Kazahstānas prezidents Kasims Žomarts Tokajevs vērsās pēc palīdzības pie Kolektīvās drošības līguma organizācijas (KDLO) ar lūgumu sniegt militāru palīdzību republikā. "Lūgumā teikts, ka minētā situācija tiek izskatīta kā ārzemēs sagatavotu bandītisku grupējumu iebrukums," vēsta KDLO sekretariāts.
KDLO Kolektīvās drošības padome nolēma sūtīt KDLO miernešu spēkus uz Kazahstānu uz ierobežotu laiku ar mērķi normalizēt situāciju valstī, informēja Armēnijas premjerministrs, padomes priekšsēdētājs Nikols Pašiņans.
6. janvāra rītā KDLO sekretariāts paziņoja, ka kontingenta avangarda vienības jau sākušas pildīt uzdevumus Kazahstānā. No Krievijas miernešu sastāvā iekļautas gaisa desantnieku vienības.
Līdz ar Krievijas spēkiem miernešu kontingentā iekļauti karavīri no Baltkrievijas, Armēnijas, Tadžikistānas un Kirgīzijas.
KDLO miernešu spēki Kazahastānā pildīs valsts un militāro objektu apsardzi no marodieriem, kā arī atbalstīs kārtības sardzes spēkus. Mierneši uzturēsies valstī līdz situācija normalizēsies.
Ziņu lente
0