Baltijā

Igaunija spiesta "stāties rindā" pēc jaunā bruņojuma

ASV un Igaunijas kopīgās militārās mācības - Sputnik Latvija, 1920, 06.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar Igaunijas organizāciju datiem, liela daļa militāro līgumu kavējas, ņemot vērā pandēmiju un vispārēju cenu pieaugumu.
RĪGA, 6. janvāris — Sputnik. Igaunijas Aizsardzības spēki saskārušies problēmām – pasūtītā bruņojuma savlaicīga saņemšana ir apgrūtināta, ņemot vērā problēmas ar piegādes ķēdītēm visā pasaulē, informēja Aizsardzības investīciju centra direktors Magnuss Valdemārs Sārs, vēsta Sputnik Lietuva.
"Lielkalibra munīcijas piegādes termiņu kontekstā mēs iepriekš runājām par 12, iespējams, par 18 mēnešiem, bet tagad tie pietuvojas diviem gadiem," viņa teikto citēja portāls ERR.
Materiālā vēstīts, ka pēdējā laikā Igaunija nolēmusi atjaunot militāro tehniku un bruņojumu, kā arī ieguldīt lielus līdzekļus "aizsardzības spēju pacelšanā", taču "bruņojuma iepirkumi aug visā pasaulē, un veidojas rinda par tik vienkāršas komponentes iegādei kā pulveris".
Saskaņā ar Sāra rīcībā esošajiem datiem, jau iepirktā bruņojuma cenas tāpat pastāvīgi pieaug, jo sadārdzinās visas rezerves daļas.
NATO mācības Spring storm Igaunijā - Sputnik Latvija, 1920, 04.01.2022
Baltijā
Britu kareivjiem Igaunijā dota pavēle imitēt vētrainu darbu
"Radušās problēmas ar metālu, kā arī daudzu Āzijā ražoto elementu pieejamību. Ļoti sarežģīta ir situācija transporta tirgū. Piegādes izmakas no Āzijas pieaugušas vairākas reizes," atzīmēja speciālists.
Cita starpā novērojamas grūtības arī militārās infrastruktūras objektu būvdarbos dažādos Igaunijas rajonos, arī Tallinā un armijas bāzēs Emari un Tapā. Saskaņā ar būvuzņēmuma "Revin Grupp" tāmju nodaļas vadītāja Mika Jalaka datiem, ventilācijas un elektrības cenas gandrīz dubultojušās.
Patlaban Aizsardzības investīciju centra pasūtījumu apjoms vērtējams 250 miljonu eiro apmērām bet piegādes termiņi ietekmējuši pasūtījumus par apmēram, 20 miljoniem eiro.
Ziņu lente
0