Pasaulē

Kā izrotāt Jaungada eglīti? Interesantas dizaineru idejas

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Pāriet pie mediju bankasGadatirgus "Christmas Time. 100 dienas līdz Jaunajam gadam" Maskavā
Gadatirgus Christmas Time. 100 dienas līdz Jaunajam gadam Maskavā - Sputnik Latvija, 1920, 31.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nekādu rotaslietu? Varbūt vecmāmiņu laika klasika? Dizaineri pastāstīja, kā interesanti izrotāt Jaungada eglīti.
RĪGA, 31. decembris – Sputnik. Vienkrāsas noformējums? Ekostils? Varbūt iztikt bez rotājumiem vai izvilkt retrofigūriņas no vecmāmiņas lādes? Tādus ierosinājumus eglītes rotājumam aizejošajā gadā sarunā ar RIA Novosti izsaka dizaina eksperti.

Ekostils un minimālisms

Modīgi un aktuāli izskatīsies ekostilā rotāta eglīte – ar dabisku krāsu rotājumiem, kas radīti pašrocīgi no koka vai kartona, no mežā savāktiem čiekuriem, pastāstīja meistardarbnīcu "Dari cveti" tīkla brenda direktore Viktorija Bogdanova.
Актриса Людмила Гурченко в роли Леночки Крыловой в художественном фильме Карнавальная ночь, 1956 год. Режиссер Эльдар Рязанов. Киностудия Мосфильм. Репродукция. - Sputnik Latvija, 1920, 09.01.2021
Muzikālais tranzīts? Populārāko Jaungada dziesmu Krievijā sacerējis latvietis
"Piemēram, aizpērn, modē bija daudzkrāsainas bumbiņas, kaut kādi saldumi, bet no pērnā gada uz pjedestāla kāpusi ekomode. Pērn ekoloģiskie rotājumi guva priekšroku. Tie bija čiekuri, sukulenti, ekoloģiski dzīvās dabas materiāli. Šogad mode spērusi vēl vienu soli tālāk, tagad ir tendence – faktiski iztikt bez rotaļlietām," paskaidroja eksperte.
Viņa ierosināja piekārt mājās vainagu bez rotājumiem vai apsiet tam lenti. Ja eglīte nav liela, arī to nevajag izrotāt vai vienkārši iezīmēt kociņu ar mākslīgo sniegu.
"Var pievērsties astroloģijai un atsaukt atmiņā, ka nākamais būs Zilā Tīģera gads, un izvēlēties rotājumu pamatkrāsai gaiši zilu vai zilu. Vienā krāsā rotāta eglīte vienmēr izskatīsies ļoti eleganti. Tai var piemeklēt sudraba rotājumus," piezīmēja interjera dizainere Jeļena Markina.

Vecmāmiņas lādes

Ekspertes bija vienisprātis: modē atkal atgriežas retrorotājumi – rotaļlietas no vecmāmiņas lādēm, stikla bumbiņas, sniegavīri, veci un siltām atmiņām pārpildīti.
"No modes nekad neizies eglīte ar vecmāmiņas unikālajām vintāžas rotaļlietām, augļiem un saldumiem. Ziemassvētki un Jaunais gads ir paši tradicionālākie un iemīļotākie svētki, tāpēc daudziem labākais risinājums būs vecā, labā tradicionālā eglīte. Pašas tradicionālākās krāsas rotājumam – sarkana un zelta krāsa," teica Markina.
В ожидании чуда. Самые красивые новогодние елки - Sputnik Latvija, 1920, 31.12.2020
Video
Brīnuma gaidās: skaistākās Jaungada eglītes
Modē vēl aizvien ir puscaurspīdīgas samtainas rotaļlietas, pilnas ar zelta konfeti un apbārstītas ar spīguļiem, sudraba vai zelta rotājumi, skaistas lentītes, atgādināja eksperti.
"Nu jau vairākus gadus baltās un sudraba krāsas kombinācija eglīšu rotājumos ir viena no efektīvākajām. Kā vienmēr. Turklāt tai vienmēr var pievienot jebkuru papildu krāsu," uzskata Markina.

Mājas dekors

"Paralēli eglītei neaizmirstiet visas mājas rotājumus. Var izrotāt logus un palodzes, durvis, jebkuras horizontālas virsmas – kamīna portālu, kumodes, konsoles. Lieliska iespēja nodemonstrēt savas dekoratora spējas. Arī kāpņu margas mājās var izrotāt ar egļu zariem un nelielām rotaļlietām," piezīmēja dizainere.
Viņā piebilda, ka mājai būs piemērots omulīgs un dabisks stils, tāpēc izvēlieties interjera drapējumam dabisku audumu: kokvilnu vai linus maksimāli dabiskā krāsu gammā.
Ziņu lente
0