Krievijā

Gāzesvads "Ziemeļu straume 2" ir gatavs darbam: "Gazprom" vadītājs atskaitījās Putinam

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidenta Vladimira Putina un "Gazprom" vadītāja Alekseja Millera tikšanās
Krievijas prezidenta Vladimira Putina un Gazprom vadītāja Alekseja Millera tikšanās  - Sputnik Latvija, 1920, 31.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents Vladimirs Putins apsveica "Gazprom" un tā partnerus, kuri bija iesaistīti projekta "Ziemeļu straume 2" īstenošanā.
RĪGA, 31. decembris - Sputnik. Gāzesvads "Ziemeļu straume 2" ir pilnībā gatavs darbam, paziņoja "Gazprom" vadītājs Aleksejs Millers Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam.
"Cienītais Putina kungs, gāzesvads "Ziemeļu straume 2" darbam ir gatavs," atskaitījās Millers apkures sezonai veltītājā sanāksmē.
Объекты газопровода Северный поток - 2 на участке берегового пересечения в России  - Sputnik Latvija, 1920, 03.12.2021
Viedoklis
Amerikāņi atkal gatavi nodarīt pāri "Ziemeļu straumei 2" un eiropiešiem
"Gazprom" vadītājs paziņoja, ka 29. decembrī noslēgta gāzes iesūknēšana cauruļvadā.
"Gāzesvada "Ziemeļu straume 2" pirmais un otrais cauruļvads ir pilnībā gatavi ekspluatācijai," sacīja Millers.
Krievijas prezidents apsveica Milleru ar projekta "Ziemeļu straume 2" pabeigšanu.
"Es apsveicu "Gazprom" un jūsu partnerus ar šīs lielās papildu maģistrāles būvdarbu pabeigšanu un ar to, ka tā ir gatava darbam," sacīja Putins.
Kā norāda Krievijas līderis, jaunais papildu maršruts veicinās cenu stabilizāciju Eiropas tirgū.
"Tas neapšaubāmi nekavējoties ietekmēs cenas gan tirgū, gan biržā, turklāt patērētāji valstīs, kas izmanto gāzi no Krievijas, protams, to tūlīt sajutīs, - gan uzņēmēji, gan mājsaimniecības. Tas ir pats par sevi saprotams," sacīja Putins.
Pēc viņa teiktā, Krievija un pieci partneruzņēmumi no Eiropas izpildījuši savu uzdevumu un izveidojuši papildu maršrutu, tagad jārīkojas Eiropas regulatoriem, kuriem ir jāpieņem lēmums par "Ziemeļu straume 2" palaišanu un tad gāze pa jauno gāzesvadu tiks piegādāta uz Eiropu.
Septembrī "Gazprom" paziņoja, ka gāzesvada "Ziemeļu straume 2" būvdarbi ir noslēgti. Jūnijā sākās darbs pie gāzesvada operatora sertifikācijas. Koncerna vadītājs Aleksejs Millers informēja, ka plānots sākt gāzes piegādes jau šajā apkures sezonā un līdz gada beigām eksportēt pa to aptuveni 5,6 miljardus kubikmetrus gāzes.
Труба газопровода - Sputnik Latvija, 1920, 17.11.2021
Pasaulē
Lielbritānijas ārlietu ministre novēloti ierunājusies par "Ziemeļu straumi 2"
"Ziemeļu straume 2" – gāzesvads ar jaudu 55 miljardu kubikmetru apmērā gadā uzbūvēts no Krievijas piekrastes pāri Baltijas jūrai līdz Vācijai. Projektu īsteno "Nord Stream 2 AG" ar vienīgo akcionāru – "Gazprom". Partneri Eiropā – "Royal Dutch Shell", "OMV", "Engie", "Uniper" un "Wintershall" finansē projektu par 50% - par summu līdz 950 miljoniem eiro katrs.
Pret "Ziemeļu straumi 2" aktīvi iebilst ASV, kas cenšas palielināt savas sašķidrinātās gāzes piegādes ES. Krievija jau vairākkārt ir apliecinājusi, ka "Ziemeļu straume 2" ir ekonomisks projekts un atbilst Eiropas valstu interesēm. Maskava piezīmēja, ka projekta mērķis ir Krievijas gāzes piegādes maršrutu diversifikācija, tātad, tas uzlabos gāzes piegāžu stabilitāti.
Ziņu lente
0