Pasaulē

Mediji informēja par Krievijas un NATO Padomes datumu

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasСаммит НАТО в Брюсселе, архивное фото
Саммит НАТО в Брюсселе, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 29.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ziņu aģentūra Anadolu pavēstīja, ka NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs nolēmis sasaukt Krievijas un NATO Padomes sēdi 12. janvārī.
RĪGA, 29. decembris — Sputnik. Krievijas un NATO Padomes sēde varētu notikt 12. janvārī, informēja RIA Novosti, atsaucoties uz Turcijas ziņu aģentūru Anadolu.
Informācijas avoti Ziemeļatlantijas aliansē pastāstīja, ka padomes sēdes datumu noteicis bloka ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs, kurš vienlaikus ir arī Padomes priekšsēdētājs.
"Mēs sazināmies ar Krieviju šajā jautājumā," precizēja aģentūras sarunbiedrs.
Ziņu aģentūra uzsvēra, ka šajā dienā ieplānota arī NATO dalībvalstu ģenerālštābu priekšnieku tikšanās Briselē.
Официальный представитель МИД России Мария Захарова - Sputnik Latvija, 1920, 27.12.2021
Politika
Krievijas ĀM iezīmēja galvenās tēmas pārrunās ar NATO
Decembra vidū Krievija publicēja līguma projektu ar ASV un ierosināja vienošanos ar NATO dalībvalstīm. Cita starpā dokumentos iekļautas nostādnes par savstarpējām garantijām drošības stiprināšanai Eiropā, par vidēja un maza darbības rādiusa raķešu neizvietošanu savstarpējās aizsniedzamības zonā un atteikšanos no NATO tālākas paplašināšanās, arī uz bijušo PSRS republiku rēķina.
Iepriekš Krievijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs sarunā ar RIA Novosti paskaidroja: ja NATO un ASV nereaģēs uz prasību vienoties par drošības garantijām, iespējama tālāka spriedzes pastiprināšanās.
Ziņu lente
0