Viedoklis

Kāpēc Kaspijas flotiles kuģi pārvietoti uz Kaspijsku

© Sputnik / Министерство обороны РФ / Pāriet pie mediju bankasШестиствольная зенитная автоматическая пушка сторожевого корабля "Дагестан" Каспийской флотилии
Шестиствольная зенитная автоматическая пушка сторожевого корабля Дагестан Каспийской флотилии - Sputnik Latvija, 1920, 29.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kaspijskas pilsēta un osta ir kļuvusi par vistālāk uz dienvidiem izvietoto Krievijas jūras kara cietoksni. Kaspijas flotiles jaunā bāze Dagestānā palīdzēs stiprināt kaimiņu reģionu – Dienvidkaukāza un Centrālāzijas drošību.
Nepieciešamības gadījumā bāze ļaus "projicēt" spēku 2600 kilometru rādiusā, proti, Vidusjūrā un Melnajā jūrā, Persijas un Omānas līcī, visā Afganistānas, Bulgārijas, Baltijas valstu, Ukrainas, Turcijas un vairāku citu valstu teritorijā, pastāstīja militārais analītiķis Aleksandrs Hroļenko.
Kaspijas flotiles raķešu un artilērijas kuģi, bāzes tralētāji, sagādes kuģi (vairāk nekā 20 vienības) ieradušies jaunajā bāzes vietā – Kaspijskas ostā. Pastāvīgās dislokācijas vietā nogādātas kuģu brigāžu inženiertehniskās vienības un kuģu remonta tehnika. Kara jūrnieki iekārtojas, gatavo kuģus militāro uzdevumu izpildei, apkalpo bruņojumu un tehniku.
Iepriekš Kaspijskā uzbūvēti pīrsi, apkalpes punkti, jūras kājnieku 177. pulka pilsētiņa, mācību un materiālā bāze vienībai, kas cīnās ar zemūdens diversiju spēkiem un līdzekļiem, mājokļi karavīriem un viņu ģimenēm. Gandrīz pilnībā īstenots KF Aizsardzības ministrijas 2017. gada stratēģiskais lēmums par jūras kara vienības bāzes pārvietošanu uz dienvidiem.
Kaspijas flotile ir Dienvidu kara apgabala jūras komponente, Krievijas JKF vecākā operatīvā vienība (to 1722. gadā izveidoja Pēteris I). Vairākas kuģu brigādes un divizioni, krasta spēku vienības sekmīgi aizsargā Krievijas nacionālās un valstiskās intereses Kaspijas jūras reģionā (antiteroristiski pasākumi, tirdzniecības aizsardzība, naftas atradņu aizsardzība). Raķešu kompleksi "Kalibr" palīdz Kaspijas flotei nodrošināt stratēģisko konvencionālo apvaldīšanu un projicēt spēku 2600 km rādiusā no starta vietas.
Бойцы Управления А ЦСН ФСБ России - Sputnik Latvija, 1920, 24.10.2021
Viedoklis
"Strādā visā pasaulē": kādas speciālo uzdevumu vienības nepieciešamas Krievijai
Vienības sastāvā ir 18 jauni kara kuģi, glābšanas kuģi, krasta raķešu kompleksi, jūras aviācija, speciālo uzdevumu, tehniskās un sagādes vienības.

Militārais potenciāls

27. decembrī Kaspijas flotiles jūras kājnieki devās pārgājienā uz Adanaka poligonu – tas atrodas kalnu un mežu rajonā. Vairākas diennaktis karavīri izspēlēs mūsdienīgas kaujas taktiskos paņēmienus, tehnoloģiski attīstīto izlūkošanas vadības un sakaru kompleksu pielietošanu. Manevros iesaistīti apmēram 2000 jūras kājnieku, vairāk nekā 100 militārās un speciālās tehnikas vienību.
Большой десантный корабль Королёв - Sputnik Latvija, 1920, 21.04.2021
Viedoklis
Kāpēc Krievija savelk Melnajā jūrā kuģus no Kaspijas flotiles, Baltijas un Ziemeļu flotes
Jūras kājnieku vienību saliedēšana noslēgsies ar praktiskajām šaušanas mācībām, kurās tiks pielietoti visu veidu šaujamieroči, granātmetēji un bruņutransportieru BTR-82A un BTR-70M bruņojums. Adanaka poligonā radīti visi apstākļi efektīvām mācībām, modernizēta infrastruktūra, sagatavoti četri komandpunkti, 100 metri nocietinājumu, vairāk nekā 10 mācību vietas, uzstādīti apmēram 20 jauna tipa mērķi.
Krievijas JKF pilnasinīgais, mobilais jūras kājnieku pulks kļūs par nopietnu brīdinājumu potenciālajam agresoram pie Krievijas dienvidu robežām, tas būs stabilizējošs faktors Kaukāza un Centrālāzijas karstajos reģionos. Un tomēr Krievijas JKF krasta spēki un kuģi tiek dislocēti Kaspijskā, ņemot vērā nelielo attālumu līdz svarīgiem mērķiem Dienvidu stratēģiskajā virzienā un augsto noturību, sākoties hipotētiskai militārajai konfrontācijai ar NATO valstīm Austrumeiropā.
Атомный ракетный подводный крейсер стратегического назначения Юрий Долгорукий в Кольском заливе  - Sputnik Latvija, 1920, 25.12.2020
Viedoklis
Gada rezultāti Krievijas Jūras kara flotē: "cirkonizācija" un 40 jauni kuģi
Sīrijas kampaņas gaitā Kaspijas flotile nodemonstrēja savu izcilo efektivitāti. 2015. gada 7. oktobrī raķešu kuģi "Dagestan", "Grad Sviyazhsk", Velikiy Ustyug" un "Uglich" pirmo reisi nodemonstrēja pasaulei Krievijas spārnoto raķešu "Kalibr" potenciālu: 26 raķetes – 11 likvidēti pretinieka objekti Sīrijas teritorijā 1500 km attālumā no starta vietas.
Perspektīvā, līdz 2027. gadam raķetes jaunās modifikācijas "Kalibr M" darbības rādiuss pārsniegs 4500 km. Kaspijas "monstru" aizsniedzamības zonā būt pat tādas ģeogrāfiski tālas NATO valstis kā Spānija, Lielbritānija un Norvēģija.
Ar krasta raķešu kompleksiem "Bal" un zenītraķešu sistēmām S-400 aizsargātā Kaspijska kļūst par Krievijas galveno jūras kara cietoksni Kaspijā, Kaukāzā, Centralajā un Dienvidāzijā. Flotiles jaunā galvenā bāze rada papildu PGA un PRA "kupolu" Krievijas sabiedrotajiem – Abhāzijai, Dienvidosetijai, Armēnijai, Azerbaidžānai, lielai daļai Kaspijas akvatorijas un daļai Kazahstānas teritorijas.

Drošs krasts

Kaspijas flotes jaunajā bāzes vietā Dagestānas Republikā uzbūvētas sešas kuģu piestātnes, tiek būvētas jaunas hidrotehniskās celtnes, krasta infrastruktūra kaujas vienību stāvvietām un tehniskajai apkopei.
Началась буксировка ракетного экраноплана Лунь из Каспийска в Дербент - Sputnik Latvija, 1920, 15.08.2020
Viedoklis
"Kaspijas monstra" atdzimšana: būt vai nebūt
Ziemeļu un Dienvidu aizsargmoli ar gandrīz trīs kilometrus garajām piestātnēm droši sargā no viļņiem, uzskalojumiem un citiem Kaspijas jūras radītiem negatīviem faktoriem iekšējo ostu 700 tūkstošu kvadrātmetru platībā. Satelīta uzņēmumā redzams, ka darbs faktiski ir noslēgts, jūras kara bāze Kaspijskā izskatās kā inženiera mākslas paraugs.
Projektā paredzēta garnizona infrastruktūra, aizsargāta no pretinieka iespējamiem uzbrukumiem un dabas katastrofām. Tā ir mūsdienīga mācību bāze, vienīgā zemūdens šautuve Krievijas AM, drošas munīcijas noliktavas, komfortabli mājokļi un kazarmas, Kultūras nams, bērnudārzi, skolas, hospitālis, teicams ceļu tīkls. Veikts gigantisks darbs.
Lēmums pārvietot Kaspijas flotiles štābu un galveno bāzi no Astrahaņas par 400 kilometriem tālāk uz dienvidiem paplašina tās operatīvās iespējas, pastiprina Dienvidu kara apgabala flangu, nostiprina Krievijas robežas, palielina labo kaimiņu pārliecību un drošību šajā Eirāzijas daļā.
Lasiet militārā analītiķa Aleksandra Hroļenko kanālu Telegram https://t.me/AKhrolenko
Российский самолет-амфибия (летающая лодка) БЕ-200 Альтаир - Sputnik Latvija, 1920, 21.07.2020
Viedoklis
Krievijas flote saņēmusi Be-200: lidmašīnas-amfībijas parādīsies Azovā un Kaspijā
Ziņu lente
0