Latvijā

Tiesa atņēmusi Gerčikovam īpašumtiesības uz preču zīmi "Dzintars"

© Sputnik / Sergey MelkonovИлья Герчиков, руководитель парфюмерной фабрики Dzintars
Илья Герчиков, руководитель парфюмерной фабрики Dzintars - Sputnik Latvija, 1920, 28.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais Latvijas kosmētikas ražotāja īpašnieks Iļja Gerčikovs bija pārliecināts, ka īpašumtiesības uz preču zīmi "Dzintars" pieder viņam, taču tiesa nolēma citādi.
RĪGA, 28. decembris - Sputnik. Bijušajam maksātnespējīgās AS "Dzintars" īpašniekam un valdes priekšsēdētājam Iļjam Gerčikovam ir atņemtas īpašumtiesības uz uzņēmuma preču zīmēm, raksta Press.lv. Šāds ir Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas spriedums.
Iepriekš Gerčikovs apgalvoja, ka viņš ir 87 "Dzintars" izstrādājumu autors, un tas nozīmē autortiesības. Šādi viņš atbildēja jaunajiem uzņēmuma īpašniekiem uz nodomu atjaunot kosmētikas ražošanu.
Торжественное открытие магазина Dzintars на территории центра отдыха Lido - Sputnik Latvija, 1920, 18.06.2021
Latvijā
Sāk zīmola "Dzintars" produkcijas eksportu uz Gruziju
Tiesas spriedums attiecībā uz strīda par īpašuma tiesībām uz preču zīmi Dzintars tika pieņemts ceturtdien, 23. decembrī. Tiesa atzinusi, ka tas ir ļoti svarīgs "Dzintars" aktīvs, tāpēc uzņēmuma maksātnespējas administratora Jāņa Ozoliņa iesniegta prasība bija apmierināta, un Gerčikovam atsavināja īpašumtiesības uz sabiedrības preču zīmi. Kā paskaidroja uzņēmuma pārstāvji, tagad ir jāatjauno īpašumtiesības maksātnespējīgam "Dzintars" uz nacionālajam un starptautiskajām preču zīmēm.
Tiesas spriedumu var pārsūdzēt 20 dienu laikā no sprieduma pasludināšanas brīža.
Iepriekš ziņots, ka tiesa atzina "Dzintaru" par maksātnespējīgu 2019. gada 12. novembrī. Uzņēmums apturēja ražošanu, pakāpeniski tika likvidēti arī tā firmas veikali. Šī gada augustā "Dzintara" aktīvus par 5,5 miljoniem eiro iegādājās SIA "Ritrem", kurš pieder "Skinest Group". Pēc darījuma noslēgšanas "Skinest Group" īpašnieks Oļegs Osinovskis apsolīja, ka atjaunos ražošanu oktobrī un jau novembrī jaunā produkcija parādīsies veikalu plauktos. Tolaik šie solījumi tā arī netika realizēti.
Ziņu lente
0