Latvijā

Gada laikā tūrisma operatoru skaits Latvijā sarucis par 40%

© Sputnik / Sergey MelkonovМинистерство экономики Латвии
Министерство экономики Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 27.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pagājušais gads bija smags Latvijas tūrisma jomai — samazinājies ne tikai tūristu skaits, bet arī viņu uzturēšanās laiks valstī.
RĪGA, 27. decembris - Sputnik. Pagājušajā gadā Latvijā kļuva par 36 tūrisma operatoriem mazāk, raksta Press.lv, atsaucoties uz Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) "Latvijas statistikas gadagrāmatas 2021" datiem.
2020. gadā tūrisma operatoru apkalpoto personu skaits, salīdzinot ar 2019. gadu, samazinājies astoņas reizes un bija 59 300 personas.Tie bija tūristi, kuri ne tikai brauca uz ārzemēm, bet arī ceļoja pa Latviju.
Церковь Святой Троицы Живоначальной в деревне Бёхово Заокского района Тульской области - Sputnik Latvija, 1920, 24.12.2021
Foto
Ciems Tulas apkaimē atzīts par vienu no labākajiem pasaulē. Kā tas izskatās
Tāpat salīdzinājumā ar 2019. gadu par 47,6% samazinājies nakšu skaits, ko tūristi pavadījuši Latvijas viesnīcās un citās tūristu mītnēs.
Iepriekš viesnīcas "Neiburgs" pārdošanas un mārketinga direktore Evita Gasporoviča skaidroja, kāpēc tūristi šogad nesteidzas apmeklēt Latviju.
Pēc Gasporovičas teiktā, iemesls tam nebūt nav augstie saslimstības rādītāji. Runa ir par Covid-19 ieviestiem ierobežojumiem.
Piemēram, mājsēdes laikā tika izsludināta komandantstunda, kad plkst. 20:00 bija jau jābūt mājās un ēdienu varēja dabūt tikai līdzņemšanai, bet pēc tam ēdināšanas iestādes varēja strādāt tikai līdz plkst. 21:00.
Министр здравоохранения Латвии Даниэль Павлютс - Sputnik Latvija, 1920, 27.11.2021
Latvijā
Latvija nosāka aizliegumu ceļojumiem uz vairākām Āfrikas valstīm
Patlaban, kad mājsēde ir atcelta, tūristi labprāt brauc uz Latviju. Tie ir gan individuālie, gan korporatīvie tūristi. Individuālo viesu ir vairāk, jo valstī pagaidām netiek rīkotas lielas konferences.
Turklāt Evita atzīmē, ka jau ir liels rezervāciju skaits uz Jauno gadu, taču, protams, pastāv bažas, ka valdība jebkurā brīdī var ieviest jaunus ierobežojumus, tāpēc nozarē tagad visu vērtē ar lielu piesardzību.
Ziņu lente
0