Video

"Novičok", cietumnieki un ārvalstu aģenti: Putins atbildēja BBC žurnālistam

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents Vladimirs Putins atgādināja, kas liek lietā lozungu "Krieviju nav iespējams uzvarēt, to var tikai sagraut no iekšienes".
Krievijas BBC dienesta pārstāvim Pjotram Kozlovam tika dots vārds Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses konferencē. Korespondents uzdeva jautājumu valsts vadītājam par Alekseju Navaļniju, kurš izcieš sodu kolonijā Vladimiras apkaimē, par medijiem, kas KF atzīti par ārvalstu aģentiem, kā arī novilka vēsturiskas paralēles, pieminot Putina "absolūto varu".
"Runājot par vēsturi, gribu atgādināt, ko teikuši mūsu oponenti gadsimtu gaitā: Krieviju nav iespējams uzvarēt, to var tikai sagraut no iekšienes," atbildēja Putins un piebilda, ka pagājušā gadsimta gaitā tas veikts divas reizes – pēc Pirmā pasaules kara un 90. gados.
Krievijas prezidents uzsvēra: rīkojās cilvēki svešās interesēs, nesaistīti ar Krievijas impērijas, Padomju Savienības un Krievijas Federācijas tautām.
"Jūs pieminējāt cilvēku, kurš it kā esot bijis saindēts. Mēs vairākkārt nosūtījām pieprasījumus oficiāli, no KF prokuratūras – dodiet vismaz kaut kādus materiālus, kas apstiprinātu saindēšanos. Nav neviena materiāla. Kā to izskaidrot? Neviena. Iedodiet vismaz par to "Novičok", vai kā viņu tur sauc," atgādināja Putins.
Prezidents atklāja, ka pats personīgi piedāvājis Francijas prezidentam, Vācijas kanclerei, lai Krievijas eksperti pastrādātu kopā ar Rietumu dienestiem.
"Ļaujiet atbraukt mūsu speciālistiem, paņemsim paraugus, pārbaudīsim. Dodiet mums pamatu vismaz ierosināt krimināllietu. Nē. Nekā. Jautājums – kā to izskaidrot? Klusums. Tātad nevajag par to runāt, pāršķirsim šo lappusi, ja nav nekā, ko atbildēt," uzsvēra Putins.
Prezidents atzīmēja, ka vienmēr, katrā valstī ir bijuši, ir un būs "cietumā sēdētāji".
"Nevajag pastrādāt kriminālnoziegumus un pie tam piesegties ar politisko darbību," norādīja Putins.
Jautāts par medijiem, kas Krievijā atzīti par ārvalstu aģentiem, prezidents atgādināja, ka tie nav aizliegti valstī, un Krievijas likums attiecībā pret tiem ir humānāks nekā rietumvalstīs.
"Kāda ir atšķirība (no Krievijas)? Tāda: ja jūs neesat slēguši savu darbību, jums draud kriminālatbildība – brīvības atņemšana uz laiku līdz 5 gadiem. Pat ja jūs esat pārtraukuši šo darbību un slēguši savu organizāciju, tas neatbrīvo jūs no kriminālatbildības – pieci gadi!" teica Putins.
Viņš uzsvēra, ka Krievijā nekā tamlīdzīga nav: "Mēs neaizliedzam šo organizāciju darbību... Tās var turpināt darbu. Mūsu likums ir daudz liberālāks. No ārvalstu aģentiem pieprasa tikai godīgi informēt par savas finansēšanas avotiem."
Ziņu lente
0