Latvijā

Tirdzniecības centriem Latvijā ļauts strādāt brīvdienās un svētku dienās

© Sputnik / Sergey MelkonovТорговый центр во время локдауна в Латвии
Торговый центр во время локдауна в Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 23.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija izlēmusi sekot Igaunijas piemēram un mīkstinājusi ierobežojumus pirms Ziemassvētkiem un Jaunā gada.
RĪGA, 23. decembris — Sputnik. Gadu mijā Latvijā nebūs spēkā ārkārtējā situācijā noteiktie ierobežojumi, kas attiecas uz darba režīmu pakalpojumu un pasākumu organizācijas jomā, lēmusi valdība, vēsta LSM.
Jaungada naktī, ņemot vērā svētu tradīcijas, atcelti ierobežojumi bāru, restorānu un citu kultūras, kā arī izklaides iestāžu darba laikam.
Lidl veikals Rīgā - Sputnik Latvija, 1920, 03.12.2021
Latvijā
Rīgā atklāts sešpadsmitais "Lidl" veikals Latvijā
Tāpat valdības pieņemtie grozījumi rīkojumā par ārkārtējo situāciju paredz, ka turpmāk tirdzniecības centros arī brīvdienās un svētku dienās drīkstēs strādāt saimniecisko pakalpojumu sniegšanas vietas, tostarp visas tirdzniecības vietas. Grozījumi stāsies spēkā jau piektdien, 24. decembrī, pirmajā Ziemassvētku dienā.
Atgādināsim, ka no 15. novembra tirdzniecības vietas, kuru platība pārsniedz 1500 kvadrātmetrus, pieejamas vien pircējiem ar Covid-19 sertifikātiem, bet izejamās dienās tirdzniecības centros ļauts strādāt tikai pirmās nepieciešamības preču veikaliem.
Ierobežojumi negatīvi ietekmējuši tirdzniecības centru darbu un finansiālo stāvokli, radot zaudējumus 6 miljonu eiro apmērā mēnesī, stāstīja Nekustamā īpašuma attīstītāju alianses valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Vanags.
Ярмарка на Домской площади - Sputnik Latvija, 1920, 15.11.2021
Latvijā
Vairāk nekā 2500 Latvijas amatnieku lūdz atļaut rīkot gadatirgus
Līdztekus pircēju skaita sarukumam, problēmas rada arī darba laika ierobežojumi. Pircēji var apmeklēt centrus ļoti ierobežotā laikā darba dienu vakaros un stāv rindās sertifikātu pārbaudes dēļ, atgādināja Vanags.
Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera piedraudēja pieprasīt veselības ministra Daniela Pavļuta demisiju, ja tirdzniecības centriem neļaus strādāt "zaļajā režīmā" brīvdienās un svētku dienās.
Ziņu lente
0