Latvijā

Levits: valdība velti mīkstinājusi ierobežojumus Ziemassvētku gaidās

© Sputnik / Sergey MelkonovМероприятие посвященное 80-летию расстрела евреев на Румбуле. Президент Латвии Эгилс Левитс
Мероприятие посвященное 80-летию расстрела евреев на Румбуле. Президент Латвии Эгилс Левитс - Sputnik Latvija, 1920, 23.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krišjāņa Kariņa valdība pandēmijas laikā divas reizes ieviesusi ierobežojumus ar aizkavēšanos un tagad atkal riskē, uzskata prezidents.
RĪGA, 23. decembris — Sputnik. Latvijas prezidents Egils Levits ir neapmierināts ar valdības lēmumu mīkstināt virkni ierobežojumu ziemas svētku laikā, viņš paziņoja LTV raidījuma "Rīta panorāma" ēterā.
Iepriekš valdība pieņēma grozījumus rīkojumā par ārkārtējo situāciju un piešķīra plašākas iespējas cilvēkiem pulcēties veikalos, izklaides iestādēs un baznīcās.
Lidl veikals Rīgā - Sputnik Latvija, 1920, 03.12.2021
Latvijā
Rīgā atklāts sešpadsmitais "Lidl" veikals Latvijā
Prezidenta ieskatā, ņemot vērā "omikrona" štamma izplatību, valdībai vajadzētu noteikt jaunus ierobežojumus, nevis mīkstināt esošos. Viņš aicināja iedzīvotājus neizmantot jaunās iespējas un atturēties no pulcēšanās Ziemassvētkos un Jaunajā gadā.
Prezidents atgādināja, ka iepriekš valdība divas reizes novēloti pieņēma lēmumu attiecībā uz Covid-19 ierobežojumiem. "Mēs nevarējām no tiem izvairīties, bet sekas bija smagākas nekā tad, ja lēmumi būtu pieņemti agrāk. Šobrīd mēs riskējam ar to pašu. Gribam nosvinēt Ziemassvētkus un Jaungadu, un tad jau ierobežojumi. Tie būs noteikti smagāki un ar smagākām sekām," sacīja Levits.
Levits uzskata, ka vakcīnas pieejamības ziņā valstī darīts viss vai gandrīz viss, taču vēl jāturpina darbs pārliecināšanas jomā. Viņš norādīja, ka nepieciešami stingti ierobežojumi nevakcinētajiem, it īpaši augsta riska grupās, lai mazinātu kontakta izredzes.
Jāpiebilst, ka pērn prezidents tāpat gaidīja ziemas svētkus nepavisam ne ar priecīgām domām. Toreiz viņš pārsteidza ar piezīmi, ka tiem, kuri nomiršot, Ziemassvētku nebūs.
Ярмарка на Домской площади - Sputnik Latvija, 1920, 15.11.2021
Latvijā
Vairāk nekā 2500 Latvijas amatnieku lūdz atļaut rīkot gadatirgus
Ziņu lente
0