Pasaulē

PVO: Labāk atcelt Ziemassvētkus nekā atcelt dzīvi

© REUTERS / Satish KumarЦеремония зажжения Рождственской ели в рамках "Экспо 2020" Дубае
Церемония зажжения Рождственской ели в рамках Экспо 2020 Дубае  - Sputnik Latvija, 1920, 22.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
2021. gadā no Covid-19 nomira vairāk cilvēku nekā no HIV, malārijas un tuberkulozes kopā
RĪGA, 22. decembris - Sputnik. Pasaules Veselības organizācija (PVO) aicināja izvairīties no nevajadzīgiem kontaktiem un braucieniem un sagaidīt drošus Ziemassvētkus ģimenes lokā.
PVO vadība brīdināja par riskiem, kas saistīti ar koronavīrusa omikrona paveida ātro izplatību visā pasaulē.
"Mums visiem šī pandēmija apnikusi līdz kaklam, visiem gribas pavadīt laiku kopā ar draugiem un ģimeni. Labāk atcelt kādu pasākumu šodien un svinēt vēlāk nekā svinēt tagad, bet vēlāk sērot. Neviens taču nevēlas nokļūt analoģiskajā situācijā pēc 12 mēnešiem," noradīja PVO ģenerāldirektors Tedross Gebreiesuss.
Медицинские работники в защитных костюмах в отделении интенсивной терапии Центра легочных заболеваний и туберкулеза в Даугавпилсе - Sputnik Latvija, 1920, 18.12.2021
Viedoklis
Beidzot kļuvis skaidrs: korporācijas izmanto vīrusu, lai iekarotu pasauli
Viņš atzīmēja, ka jau ir pierādījumi tam, ka omikrona paveids izplatās ātrāk nekā citi koronavīrusa varianti, turklāt ar to inficējas gan pret Covid-19 vakcinētie, gan slimību izslimojušie.
Gebreiesuss uzsvēra, ka 2021. gadā Covid-19 nāves gadījumu skaits jau pārsniedzis 3,3 miljonus, proti, no koronavīrusa nomira vairāk cilvēku nekā no HIV, malārijas un tuberkulozes kopā
PVO ģenerāldirektors aicināja valdības pievērst īpašu uzmanību iedzīvotāju vakcinācijai.
"Daudzi pētījumi liecina, ka vairāk nekā 80% stacionēto pacientu nav vakcinēti. Pat divas vakcīnas devas samazina risku nonākt slimnīcā ar smagu slimības gaitu, kā arī nomirt no Covid-19," piebilda PVO vadītājs.
Ziņu lente
0