Video

Kā pareizi izvēlēties un glabāt Ziemassvētku eglīti

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tuvojas ziemas svētki, un cilvēki aizrautīgi gatavojas tiem. Dažs izvēlas mākslīgu eglīti, citi – dabisku. Kā pareizi kopt dzīvo meža skaistuli, lai tā ilgāk priecētu acis?
Ziņu portāla Sputnik Moldova korespondenti apmeklēja eglīšu audzētavu, lai uzzinātu, kā pareizi izvēlēties Ziemassvētku kociņu un ilgāk to saglabāt. Strašenas medību un mežsaimniecības uzņēmuma mežu atjaunošanas inženieris Mihails Skutaru deva dažus padomus.
Tiem, kuri vēlas iegādāties dzīvu eglīti, ir jāsaprot – ļoti svarīgi, lai kociņš podā būtu iedēstīts pareizi. Ja pārstādīšanas laikā tiks bojātas saknes, eglīte var ļoti ātri nokalst.
Speciālisti stāsta: vienalga, vai egle ir nocirsta, vai iestādīta ar saknēm, to ir svarīgi turēt vēsā telpā un aplaistīt divreiz nedēļā. Ja mājā temperatūra ir augsta, ieteicams divreiz dienā apsmidzināt zariņus. Tā koka dzīves cikls būs ilgāks.
Pērkot dzīvu eglīti, uzmanība jāpievērš arī podam, kurā tā iestādīta. Tā apmērs ir atkarīgs no koka gabarītiem. Jo augstāka eglīte, jo lielākam jābūt podam.
Ziņu lente
0