Video

Kā izskatās Krievijas jaunais bezpilota lidaparāts "Okhotnik"

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Liels notikums Krievijas Bruņotajiem spēkiem": Novosibirskā pirmo reizi nodemonstrēts drona paraugs - "Okhotnik" ar plakano sprauslu.
Krievijas Aizsardzības ministrija parādīja video ierakstā Krievijas jaunākā bezpilota lidaparāta S-70 "Okhotnik" pirmo paraugu. Militārais resors norādīja, ka šī demontrācija ir liels notikums KF Bruņotajiem spēkiem. Pieņemšanas ceremonijā Čkalova vārdā nosauktās Novosibirskas aviācijas rūpnīcā piedalījās delegācija ar aizsardzības ministra vietnieku Alekseju Krivoručko un KF GKS komandieri Sergeju Surovikinu priekšgalā.
Drīz vien sāksies parauga izmēģinājumi uz zemes, pēc dažiem mēnešiem aparāts pirmo reizi pacelsies gaisā, informēja militārpersonas. Tuvākajā nākotnē Aizsardzības ministrija plāno noslēgt līgumu par šo dronu sērijveida ražošanu un piegādi bruņotajiem spēkiem.
Darbs pie S-70 "Okhotnik" turpinās kopš 2011. gada. Eksperimentālā parauga pirmais lidojums notika 2019. gadā. Lidojošais paraugs no eksperimentālā atšķiras ar reaktīvā dzinēja sprauslas uzbūvi – tā ļauj būtiski mazināt "Okhotnik" pamanāmību radiolokatoros.
Ziņu lente
0