Latvijā

Krievijas ogles atgriežas Latvijas ostās: novembrī apjoms pieaudzis par 194%

© Sputnik / Sergey MelkonovПеревалка угля в Рижском порту
Перевалка угля в Рижском порту - Sputnik Latvija, 1920, 17.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gāzes cenu pieaugums piespiedis patērētājus Eiropā atgriezties pie ogļu iepirkumiem. Šis faktors pozitīvi ietekmējis tranzīta sektoru Latvijā – daļa kravu pārkrauta vietējās ostās.
RĪGA, 17. decembris — Sputnik. Novembrī trīs lielākās ostas Latvijā – Rīgas, Ventspils un Liepājas ostas – kopumā pārkrauti 489 tūkstoši tonnu ogļu – par 194% vairāk nekā pērnā gada novembrī, vēsta Satiksmes ministrija.
Rādītāji novembrī par 92% pārsniedz apjomu mēnesi iepriekš. Pārkraušanas apjoms pēdējā rudens mēnesi salīdzināms ar labākajiem šī kravu veida pārkraušanas rādītājiem mēnesī pagājušajā gadā.
Цистерны с нефтепродуктами на железнодорожной станции, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 09.11.2021
Pasaulē
Baltkrievijas tranzīts aizgāja uz Krievijas ostām un pieauga par trešdaļu
Ministrija konstatēja, ka ogļu kravu plūsmas atjaunošanās tranzītā caur Latviju vēlreiz apliecina Latvijas tranzīta koridora nozīmi un ostu pievilcību Krievijas uzņēmēju acīs, turklāt izaugsmi veicina pasaules konjunktūra energoresursu tirgū.
Vienlaikus, norādīja satiksmes ministrs Tālis Linkaits, ostām un visiem loģistikas procesa dalībniekiem ir aktīvi jāstrādā pie alternatīvu kravu piesaistīšanas un diversifikācijas, kā arī turpināt darbu ostās ar mērķi attīstīt pakalpojumus ar pievienoto vērtību.
Dati par citu veidu kravu apgrozījumu ostās, pieaugums šī gada 11 mēnešu laikā novērots koksnes pārkraušanas jomā – 18,5% salīdzinājumā ar šo pašu periodu pērn, par 13,9% palielinājusies "Ro-Ro" kravu pārkraušana, bet labības un graudu produktu apjoms audzis par 3,8%.
Рижский порт - Sputnik Latvija, 1920, 20.04.2021
Mazāk ogļu, vairāk graudu: kā jaunajos apstākļos darbojas Latvijas ostas
Ziņu lente
0