Latvijā

Traumatoloģijas slimnīca pārpildīta: pacientu skaits dubultojies

© Sputnik / Александр Кондратюк / Pāriet pie mediju bankasМедсестра накладывает гипс пациенту
Медсестра накладывает гипс пациенту - Sputnik Latvija, 1920, 16.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Decembrī katru dienu vidēji simts cilvēki griežas pēc palīdzības ar dažādām traumām slideno ietvju dēļ.
RĪGA, 16. decembris — Sputnik. Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca ir pārpildīta - atkalas dēļ traumas gūst arvien vairāk cilvēku, vēsta LSM.lv.
Otrdien, 14. decembrī, Latvijā tika izsludināts dzeltenais apledojuma brīdinājums.
Rīgas pašvaldībā aicināja iedzīvotājus būt īpaši uzmanīgiem, pārvietojoties gar ēkām, pievēršot uzmanību ietvju stāvoklim, bet sociālo tīklu lietotāji apmainās ar ļoti oriģināliem padomiem.
Pēc Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta datiem decembrī dienā vidēji desmit cilvēki nonāk slimnīcā ar dažādām traumām slideno ietvju dēļ. Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca ziņo, ka pacientu skaits slimnīcā dubultojies. Ja parasti ambulatorā palīdzība tiek sniegta vidēji 50-60 pacientiem dienā, tad šobrīd vairāk nekā 100.
"Ļoti, ļoti grūti šobrīd ir. Slimnīca ir faktiski pārpildīta un iespējas ķirurģiski ārstēt ir samazinātas. Strādājam virsstundas. Ir ļoti daudz pacientu, kas tiek ambulatori apkalpoti. Tāpēc ļoti vajadzētu uzmanīties. Iespējas mums palīdzēt ar katru dienu, ja šādi laikapstākļi turpināsies, samazināsies," stāsta slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš.
Visbiežāk gūtās traumas ir spieķa kaula lūzums, pleca kaula lūzums, augšstilbu kaula kakliņa vai potītes lūzums.
"Līst lietus, piesalst, ejamas virsmas ir slidenas, un cilvēki krīt, savainojas – sastiepumi, lūzumi. Darām, ko varam, ir papildināts ārstu štats uzņemšanas nodaļā. Vietu skaits slimnīcā ir ierobežots. Vieglāko traumu ķirurģisko ārstēšanu mēģinām atlikt uz vēlāko laiku. Stacionārs ir pilns ir vēl tie, kas gaida operāciju mājās, bet cilvēkiem nav jābaidās, jo palīdzība tiks sniegta," piebilda Zariņš.
Ziņu lente
0