Latvijā

Pie pieminekļa Rīgas Atbrīvotājiem tiks uzstādītas jaunas videonovērošanas kameras

© Sputnik / Sergey MelkonovЦветы у памятника Освободителям Риги
Цветы у памятника Освободителям Риги - Sputnik Latvija, 1920, 16.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
1. decembrī piemineklis Rīgas Atbrīvotājiem kārtējo reizi kļuva par vandālisma akta upuri - nezināmas personas uzkrāsojušas aizvainojošu uzrakstu uz tā plātnēm.
RĪGA, 16. decembris — Sputnik. Memoriālā kompleksa teritorijā, kur atrodas piemineklis Rīgas Atbrīvotājiem, drīzumā tiks uzstādītas jaunas videonovērošanas kameras, kas ļaus identificēt iespējamos vandāļus, informēja Latvijas Krievu savienības (LKS) līdzpriekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs.
LKS frakcija Rīgas domē vērsās pašvaldības policijā ar prasību nodrošināt pieminekļa Rīgas Atbrīvotājiem aizsardzību no vandāļiem. "Policijas atbildē teikts, ka drīzumā teritorijā tiks uzstādītas jaunas videonovērošanas kameras, kas ļaus izsekot ikvienu, kurš nāk pie pieminekļa ar sliktiem nodomiem," skaidroja Mitrofanovs.
Lēmums vērsties policijā tika pieņemts pēc kārtējā vandāļu uzbrukuma piemineklim. "Monuments atrodas parkā Pārdaugavā, tā apkārtne ir mazapdzīvota. Laiku pa laikam monuments kļūst par huligānu un vandāļu upuri. Daļai uzbrukumu ir politiska noskaņa - šajā gadījumā uzbrūk nevis huligāni, bet vandāļi-patrioti," norādīja Mitrofanovs.
Pēc viņa vārdiem, policijas atbildē teikts, ka "esošā videonovērošanas sistēma neļauj fiksēt likumpārkāpumus, paveiktus tieši tā memoriālā kompleksa daļā, kur pirms mēneša parādījās kārtējais huligānu kaligrāfijas šedevrs".
Охота на Гобземса и оплеуха для Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 13.12.2021
Video
Lindermans: Gobzema medības, deputātu kolekcija cietumos un pieminekļa demontāža
"Jau notiek jauno videokameru iepirkums, un tās tiks uzstādītas, tiklīdz iestāsies tam labvēlīgs laiks" sacīja Mitrofanovs.
Piemineklis Rīgas Atbrīvotājiem uzstādīts Rīgā 1985. gadā. Kompozīcijas centrā atrodas 79 metrus augsta kolonna, ko vainago zelta zvaigznes, sānos izvietotas simboliskas Mātes Dzimtenes un karavīru-atbrīvotāju skulptūras. Pie Uzvaras pieminekļa tradicionāli notiek svinīgi Uzvaras dienai veltīti pasākumi, ko ik gadus apmeklē līdz 200 tūkstoši cilvēku.
Ziņu lente
0