Latvijā

Iedzīvotāji atbalsta ieceri aizliegt alkohola tirgošanu pēc pl. 20:00

© Sputnik / Sergey MelkonovPlaukti ar alkoholu veikalā "Lidl"
Plaukti ar alkoholu veikalā Lidl - Sputnik Latvija, 1920, 13.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Portālā Manabalss.lv sākusies parakstu vākšana iniciatīvas atbalstam par alkohola tirdzniecības aizliegšanu pēc pl. 20:00.
RĪGA, 13. decembris - Sputnik. Sabiedrisko iniciatīvu portālā Manabalss.lv publicēts ierosinājums aizliegt alkoholisko dzērienu tirdzniecību pēc pl. 20:00. Tās autors ir Oskars Janševskis.
Алкогольный магазин-склад в Валке - Sputnik Latvija, 1920, 21.07.2021
Latvijā
Cilvēki jau dzer mazāk: vai nepieciešams saīsināt alkohola tirdzniecības laiku
Jāpiebilst, ka līdzīga ideja oktobrī jau ienāca prātā Rīgas domes deputātiem – viņi pat organizēja virkni diskusiju rūpēs par nekārtībām, kas sākās galvaspilsētā.
Toreiz deputāti norādīja, ka viena no galvenajām problēmām ir nelikumīga alkohola tirdzniecība līdzņemšanai pēc pl. 22:00. Politiķi ieteica cīnīties ar negodīgiem uzņēmējiem, aizliedzot alkoholisko dzērienu tirdzniecību kafejnīcās pēc pl. 22:00.
Atgādināsim, ka izskanēja ideja ieviest ierobežojumus alkohola tirdzniecībai arī veikalos. Vasarā Veselības ministrija ieteica ierobežot pārdošanas laiku līdz pl. 20:00.
Savukārt iniciatīvu portālā Manabalss četru dienu laikā parakstījuši mazliet vairāk nekā 200 cilvēki. Autors norāda, ka vēlas ierobežot alkohola pieejamību, lai samazinātu tā bezatbildīgu patēriņu.
Autors atzīmēja, ka, viņaprāt, ir nepareizi, kad jau iereibuši cilvēki var vēlu vakarā ierasties veikalā un nopirkt alkoholu.
Бокалы с шампанским - Sputnik Latvija, 1920, 21.11.2021
Latvijā
Pētījums: Latvijā lieto daudz alkohola
"Tāpēc ir jānosaka ierobežojums veikalos un citās tirdzniecības vietās, izņemot bārus, kafejnīcas, restorānus un naktsklubus, pēc pulksten 20:00 tirgot alkoholu saturošus dzērienus," uzsvēra Oskars.
Viņa ieskatā, samazinot alkohola pieejamību, būs mazākas iespējas iegādāties alkoholu jau reibumā esošajiem.
"Tā tiks mazināta pārdzeršanās ar tās negatīvajām sekām gan alkohola lietotājiem pašiem, gan apkārtējiem," secināja Oskars.
Ziņu lente
0