Latvijā

Liela apvienošana: plānots apvienot četrus Rīgas pašvaldības uzņēmumus

© Sputnik / Вадим КоролевЦентральный рижский рынок
Центральный рижский рынок - Sputnik Latvija, 1920, 09.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas Finanšu un administrācijas lietu komiteja šodien lems par SIA "Rīgas nami", SIA "Rīgas pilsētbūvnieks", SIA "Rīgas Centrāltirgus" un SIA "Rīgas serviss" apvienošanu vienā uzņēmumā.
RĪGA, 9. decembris — Sputnik. Šo priekšlikumu izstrādāja SIA "ZAB PricewaterhouseCoopers Legal" sadarbībā ar SIA "PricewaterhouseCoopers" finanšu konsultantiem, raksta Lz.lv.
Apvienošanu piedāvā organizēt "Rīgas pilsētbūvnieku", Rīgas Centrāltirgu" un "Rīgas servisu" pievienojot uzņēmumam "Rīgas nami".
Rail Baltica būvdarbu atklāšana - Sputnik Latvija, 1920, 08.12.2021
Latvijā
Izdevumi "Rail Baltica" vajadzībām Latvijā var pieaugt vēl par miljardu
Tās mērķis ir centralizēt nekustamo īpašumu pārvaldīšanu un paaugstināt esošo kapitālsabiedrību darbības efektivitāti, kā arī stiprināt korporatīvās pārvaldības un administratīvās kapacitāti.
Plānots, ka reorganizācijas rezultātā tiks iegūta efektīvāka un vairāk pieredzējusi vadības komanda, pieļauts mazāk kļūdu un nepilnību vadībā. Tāpat plānots panākt efektīvāku cilvēku, iekārtu, platību un citu resursu izmantošanu.
Piedāvājumā teikts, ka pirmajā posmā apvienošana ļaus samazināt cilvēkresursus līdz piecām štata vietām, bet otrajā un trešajā posmā - līdz 28 štata vietām.
Pirmajā posmā paredzēti izmaksu ietaupījumi 108 000 eiro apmērā, bet otrajā un trešajā posmā - 604 800 eiro.
Ziņu lente
0