Latvijā

Aizliegts staigāt pa ledu: par pārkāpumu tiks piemērots naudas sods

CC0 / PxHere / Лед на реке
Лед на реке - Sputnik Latvija, 1920, 09.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neskatoties uz salu un aukstumu, ledus kārta uz ūdenstilpēm neveidojas vienmērīgi un var būt plāna, tādēļ atrasties uz ūdenstilpju ledus ir bīstami, ne tikai dzīvībai, bet arī makam.
RĪGA, 9. decembris — Sputnik. Jūrmalā aizliegts atrasties uz ūdenstilpju ledus, raksta Press.lv. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests un Jūrmalas Pašvaldības policijas glābšanas dienests aicina iedzīvotājus un pilsētas viesus būt piesardzīgiem un neiziet uz ledus, jo Jūrmalas administratīvajā teritorijā noteikts paaugstinātas bīstamības periods, ledus kārta uz ūdenstilpēm ir ļoti plāna, tāpat jāņem vērā, ka tā neveidojas vienmērīgi. Cilvēkiem bieži vien veidojas maldīgs priekšstats, ka ledus ir izturīgs.
Люди идут по улице в Старой Риге - Sputnik Latvija, 1920, 27.11.2021
Latvijā
Meteorologi brīdina par spēcīgu sniegputeni valstī
No 3. decembra aizliegts atrasties uz Rīgas administratīvajā teritorijā esošo ūdenstilpju un jūras piekrastes ūdeņu ledus, šī rīkojuma izpildi kontrolē Pašvaldības policija.
Par aizlieguma pārkāpšanu draud administratīvais sods līdz 100 euro. Savukārt cilvēkiem, kas aizlieguma laikā uz ledus atradīsies alkohola reibumā, sods var tikt palielināts.
Sinoptiķi prognozē, ka nedēļas nogalē Latvijā gaidāms atkusnis un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz 0... +1 grādam.
Ziņu lente
0