Pasaulē

Kaujas migranti: britu mediji atklājuši "Kremļa plānu" izolēt Baltijas valstis no NATO

© Sputnik / Виктор Толочко / Pāriet pie mediju bankasMigranti uz Baltkrievijas un Lietuvas robežas
Migranti uz Baltkrievijas un Lietuvas robežas - Sputnik Latvija, 1920, 08.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar kārtējām "šausmenēm" par Krievijas iespējamo iebrukumu Baltijas valstu un Ukrainas teritorijā izcēlies viens no britu izdevumiem.
RĪGA, 8. decembris - Sputnik. Lielbritānijā populārais izdevums The Times apgalvo, ka Krievija varot izmantot migrantus, lai nogrieztu Baltijas valstis no sabiedrotajiem NATO. Savos slēdzienos izdevums atsaucas uz anonīmiem informācijas avotiem aliansē, stāsta Sputnik Meedia.
Raksta autors klāsta, ka galvenie notikumi izvērsīsies pie Polijas un Lietuvas robežas Suvalku koridora rajonā. Turp, pēc izdevuma sarunbiedru domam, Kremlis varot novirzīt nelegālo migrantu plūsmu. Izskanējis pat apgalvojums, ka pēc ierašanās migrantiem jāsarīko nekārtības.
"Pēc tam tur var ielauzties Krievijas bruņotie spēki un dislocēt... militārās patruļas, aizbildinoties ar humanitāro krīzi," raksta The Times.
"Tas ļaus Krievijai apvienot Kaļiņingradas apgabalā dislocētos spēkus ar Baltkrieviju," paskaidroja avīze.
Zināms, ka Suvalkas koridors Lietuvā ir vienīgā vieta, kurā Baltijas valstīm ir sauszemes robeža ar sabiedroto no NATO.
Savukārt, uz Baltkrievijas un Polijas robežas veidojušās situācijas kontekstā norādīts, ka krīze tur vajadzīga, lai novērstu NATO uzmanību brīdī, kad "Krievija iebruks" Ukrainā. Britu medijs apgalvo, ka šī informācija saņemta no informācijas Ukrainā.

Rietumu mediji iznīcina veselo saprātu

Iepriekš ar fantāzijām par drīzu "Krievijas agresiju" pret Ukrainu klajā nāca arī citi Rietumu mediji. Piemēram, vācu izdevums "Bild" pat publicēja shēmu, kurā demonstrēti it kā gaidāmo Krievijas spēku gaidāmo triecienu galvenie virzieni Ukrainas teritorijā.
Krievijas ĀM šo materiālu novērtēja kā absurdu. Resora galvenā pārstāve Marija Zaharova norādīja, ka publikācija veido ar ideoloģiju sajauktu propagandu, kas iznīcina veselo saprātu.
Rietumu propagandas mašīnas izdomājumus novērtēja arī Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs. Pēc viņa vārdiem, Krievijai naidīgās histērijas vairošana vajadzīga, lai piesegtu Kijevas režīma gatavošanos kaut kādai provokācijai Donbasā, lai pēc tam pie visa vainotu Maskavu.
Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova - Sputnik Latvija, 1920, 07.12.2021
Krievijā
Krievijas ĀM novērtēja avīzes Bild sastādīto "uzbrukuma plānu" Ukrainai
"Šī spriedzes vairošana pati no sevis ir mēģinājums parādīt Krieviju kā kaut kādu pusi, kas apdraud noregulēšanas procesu," paziņoja Peskovs.
Krievijas viedoklim piekrīt arī Baltkrievija. Pēc valsts prezidenta Aleksandra Lukašenko domām, visas šīs ziņas vajadzīgas kolektīvajiem Rietumiem kā iegansts uzbrukumiem.
"Vajadzīgs jau iegansts, lai bruktu virsū Krievijai. Tāpēc viņi pielīmējuši šo etiķeti," konstatēja Lukašenko.
Viņš ir pārliecināts: neviens pat nedomā uzbrukt Ukrainai, reālus draudus rada NATO.
"Tas, kas tur notiek un ko tur plāno NATO un amerikāņi, ir nepieņemami ne tikai Krievijai, bet arī mums, jo mēs esam tepat līdzās," uzsvēra Baltkrievijas prezidents.
Ziņu lente
0