Krievijā

Krievijas ĀM novērtēja avīzes Bild sastādīto "uzbrukuma plānu" Ukrainai

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Pāriet pie mediju bankasKrievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova
Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova - Sputnik Latvija, 1920, 07.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova ievēroja fašistu toponīmu avīzes "Bild" publicētajā Krievijas "uzbrukuma plānā" Ukrainai.
RĪGA, 7. decembris — Sputnik. Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova, komentējot vācu avīzes "Bild" publicēto rakstu "Putina uzbrukuma plāns Ukrainai", paziņoja: sastādot "uzbrukuma shēmas", autori izmantojuši 1942. gada toponīmu un pārstrādājuši "amerikāņu bildītes" no nesenās publikācijas The Washington Post, vēsta RIA Novosti.
Igaunijas parlamenta Ārlietu komisijas delegācija Vašingtonā - Sputnik Latvija, 1920, 06.12.2021
Pasaulē
Pēc Ukrainas uzbruks mums: kā Igaunijas delegāti lūdza ASV nepamest viņu valsti
Savā publikācijā Telegram Zaharova atzīmēja, ka Vācija nenogurstoši apstiprina pazīstamo teicienu: viss jaunais ir labi aizmirsts vecais. Viņa konstatēja, ka jaunais materiāls – tā ir "ar ideoloģiju jaukta propaganda", kas iznīcina veselo saprātu.
Publikāciju diplomāte sāka izskatīt ar Ļvovu, - tā kartē apzīmēta kā "Lemberga".
"Mūsdienās Ļvova vācu valodā ir Lwiw. Ar tādu nosaukumu pilsēta atrodama VFR ĀM oficiālajos materiālos. Toties 1942. gada kartē, kad pilsēta tika okupēta, vēl izmantoja Austroungārijas toponīmu "Lemberga". Fašisti. No kādas īsti kartes vācu žurnālisti nozīmējuši?" viņa vaicāja.
Tālāk diplomāte raksta: kad autori secinājuši, ka "kaut kā pietrūkst", viņi nolēma izstrādāt uzbrukuma shēmu. Te, uzskata Zaharova, radās "iedvesmas avots" – "The Washington Post" nesenā publikācija ar līdzīgu karti "Krievijas iedomātā uzbrukuma Ukrainai kontekstā".
"Vācieši radoši pārstrādājuši amerikāņu bildītes un ar Vācijai raksturīgo mīlestību piedomāja maršu uz Kijevu," viņa uzsvēra.
Iepriekš vācu izdevums "Bild" publicēja materiālu, kurā izskanēja apgalvojums: sak, tas it kā esot uzzinājis Maskavas plānus par uzbrukumu Ukrainai. Atsaucoties uz NATO tuviem informācijas avotiem, avīze publicēja karti, kurā iezīmēti domātie uzbrukuma virzieni.
NATO karavīrs Rīgā - Sputnik Latvija, 1920, 06.12.2021
Viedoklis
Pagaidām – "atā, atā!" Rietumi atteikušies karot par Ukrainu
Izcelti trīs posmi, pie tam pēdējais paredz uzbrukumu Kijevai no ziemeļiem. "Bild" žurnālisti pieļāva, ka Krievijā izstrādāti plāni un saskaņā ar tiem valsts it kā ieņemšot "apmēram divas trešdaļas no Ukrainas tagadējās teritorijas".
ĀM oficiālā pārstāve paskaidroja, ka pirmais posms, ko "Bild" dēvē par "Dienvidiem", ietver iebrukumu Ukrainas dienvidu reģionos, lai nogrieztu valsti no jūras un nodrošinātu Krimas apgādi. Zaharova piebilda: šķiet, vācu žurnālistiem nav ne jausmas, ka šim nolūkam jau vairākus gadus tiek izmantots Krimas tilts. Runājot par otro posmu "Ziemeļaustrumi", kur Ukrainas aizsardzības spējas, pēc "Bild" domām, tiek novājināta ballistisko raķešu apšaudē, Zaharova piezīmēja, ka ar šo uzdevumu sekmīgi tiek galā pats Kijevas režīms.
"Trešais – "Kijeva" paredz uzbrukumu Ukrainas galvaspilsētai no ziemeļiem. Pavirzījusies uz priekšu "apmēram līdz Korosteņas-Umaņas līnijai", Krievijas armija "piespiedīs Kijevu kapitulēt". Umaņa ir hasidu ikgadējo svētceļojumu vieta. Kādu mājienu "Bild" vēlas dot?" rakstīja diplomāte.
Viņa uzsvēra, ka "vācu troļļošana" izdevumam var dārgi maksāt, "ņemot vērā nesen fiksēto iesūnojuša antisemītisma faktu vācu žurnālistu aprindās".
Pēdējā laikā Rietumu medijos parādījies jauns publikāciju vilnis, kas veltītas "Krievijas iebrukumam" Ukrainā. Vispirms Kijevā ziņoja, ka neredz Krievijas bruņoto spēku audzēšanu pie savām robežām, bet pēc tam tāpat sāka klāstīt par Maskavas plāniem uzbrukt kaimiņam.
Krievija tamlīdzīgas apsūdzības atspēko, uzsverot, ka tās pārsvarā tiek izmantotas, lai savilktu pie valsts robežām lielākus NATO spēkus un tehniku. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs atgādināja: Krievija nelolo nekādus agresīvus plānus un negatavo uzbrukumus, bet bruņoto spēku pārvietošanai iekšzemē nevajadzētu nevienu uztraukt.
Ziņu lente
0