Krievijā

Krievijas ārlietu ministrs stāsta par NATO militārās tehnikas pārvietošanu pie KF robežām

© Sputnik / Пресс-служба МИД РФ / Pāriet pie mediju bankasKrievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs - Sputnik Latvija, 1920, 02.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs konstatēja, ka Ziemeļatlantijas alianse savelk militāro tehniku pie valsts robežām – vērā ņemamus grupējumus un bruņojumu.
RĪGA, 2. decembris — Sputnik. Ziemeļatlantijas alianse dislocē militāro tehniku pie Krievijas robežām, paziņoja KF ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs preses konferencē ar Brazīlijas ĀM vadītāju Karlosu Albertu Franko Fransu, vēsta RIA Novosti.
"Tuvāk mūsu robežām tiek pārvietoti vērā ņemami NATO valstu, arī ASV un Lielbritānijas grupējumi un militārā tehnika. Pašā Ukrainā uz saskarsmes līnijas Donbasā tiek akumulēti aizvien lielāki spēki un līdzekļi ar Rietumu instruktoru augošā skaita atbalstu," viņš konstatēja.
Rietumvalstis arī Kijevu provocē spert Krievijai naidīgus soļus, un Kijeva, pēc diplomāta vārdiem, var "mesties militārās avantūrās".
"Tas viss rada atklātus draudus Krievijai. Par to 18. novembrī mūsu ministrijas paplašinātajā kolēģijā runāja prezidents Putins. Viņš uzsvēra, ka mums konflikti nav vajadzīgi," atzīmēja Lavrovs.
Krievijas ārlietu ministra vietnieks Aleksandrs Gruško. - Sputnik Latvija, 1920, 01.12.2021
Politika
Krievijas ĀM nosaucis noteikumus attiecību uzlabošanai ar NATO
Pie tam, ja Rietumi "nespēs savaldīt Ukrainu, bet gan, gluži pretēji, to uzrīdīs", Maskava būs spiesta veikt nepieciešamos pasākumus valsts drošībai, viņš uzsvēra.
Diplomāts atgādināja, ka Rietumi jau sen mudina citas valstis uz Krievijai naidīgiem pasākumiem. To, viņa ieskatā, spilgti apliecina pēcpadomju teritorijas valstu ievilkšana NATO. Lavrovs piebilda, ka aliansei un tās sabiedrotajiem ļoti labi pazīstama Maskavas attieksme pret šiem centieniem.
Pēdējā laikā ASV un to sabiedrotie aliansē pēdējā laikā būtiski paplašinājušas militāro aktivitāti Melnajā jūrā. Aizsardzības ministrija uzskata, ka ASV pūlas saformēt bruņoti spēku grupējumu pie Krievijas robežām, un viens no Vašingtonas mērķiem ir Ukrainas militāra apgūšana. ASV pēta situāciju gadījumam, ja sāksies mēģinājumi atrisināt konfliktu Donbasā ar spēku, uzskata ministrijā.
Кришьянис Кариньш на латвийско-белорусской границе  - Sputnik Latvija, 1920, 29.11.2021
Latvijā
Krišjānis Kariņš: ES un NATO jānoraida signāls Maskavai
Pie tam Kijeva un rietumvalstis, gluži pretēji, pauž bažas par Krievijas spēku "savilkšanu" pie valsts rietumu robežām. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs norādīja, ka Maskava pārvieto spēkus savā teritorijā un pēc saviem ieskatiem – tam nevajadzētu radīt ne mazāko satraukumu.
Ziņu lente
0