Krievijā

Krievijā reģistrēta koronavīrusa vakcīna pusaudžiem

© REUTERS / AKHTAR SOOMROKrievijas vakcīna pret Covid-19
Krievijas vakcīna pret Covid-19 - Sputnik Latvija, 1920, 25.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijā atļauts pielietot vakcīnu "Sputnik M" koronavīrusa profilaksei pusaudžiem.
RĪGA, 25. novembris — Sputnik. Krievijā izsniegta atļauja Covid-19 vakcīnas pielietošanai pusaudžiem 12-17 gadu vecuma grupā, pastāstīja Gamaleja vārdā nosauktā Epidemioloģijas un mikrobioloģijas zinātniski pētnieciskā centra vadītāja vietnieks Deniss Logunovs, vēsta RIA Novosti.
"Šodien (23. novembrī – red.) saņemta atļauja "Sputnik" pielietošanai jau bērnu populācijā, vakcīna ir reģistrēta," viņš atklāja brīfingā.
Oktobra vidū Gamaleja centra direktors Aleksandrs Gincburgs informēja aģentūru RIA Novosti, ka vakcīna koronavīrusa profilaksei bērniem, iespējams, tiks nosaukta "Sputnik M", un burts "M" nozīmē "mazajiem".
В Сан-Марино открылся прививочный туризм для желающих вакцинироваться Спутником V - Sputnik Latvija, 1920, 15.11.2021
Pasaulē
Sanmarīno valdība apspriež iespēju iegādāties vakcīnu "Sputnik Light"
Krievijas veselības ministra palīgs Aleksejs Kuzņecovs norādīja, ka pusaudži varēs vakcinēties brīvprātīgi, tikai ar vecāku vai likumīgo pārstāvju piekrišanu.
Vakcinācija ir drošākais līdzeklis aizsardzībai no Covid-19. KF veselības ministrs Mihails Muraško norādīja, lielākā daļa pacientu stacionāros ir nevakcinēti cilvēki. Septembra beigās Pasaules Veselības organizācija paziņoja, ka mirstība no SARS-CoV-2 ir saistīta ar atteikšanos no profilaktiskās imunizācijas.
Ziņu lente
0