Pasaulē

Sanmarīno valdība apspriež iespēju iegādāties vakcīnu "Sputnik Light"

© Sputnik / Алессандро Рота / Pāriet pie mediju bankasВ Сан-Марино открылся прививочный туризм для желающих вакцинироваться "Спутником V"
В Сан-Марино открылся прививочный туризм для желающих вакцинироваться Спутником V - Sputnik Latvija, 1920, 15.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sanmarīno apspriežas ar Krievijas tiešo investīciju fondu par vakcīnas "Sputnik Light" iegādi.
RĪGA, 15. novembris - Sputnik. Sanmarīno veselības un sociālās nodrošināšanas ministrs Roberto Čavata informēja RIA Novosti, ka republika veic sarunas ar Krievijas tiešo investīciju fondu (KTIF) par Krievijas vakcīnas "Sputnik Light" iegādi. To vēlas izmantot balstvakcinācijai pret Covid-19.
Iedzīvotāju balstvakcinācija Sanmarīno tika sākta pirms dažām dienām. Pirmie trešo poti saņem seniori, invalīdi un sociālo aprūpes iestāžu personāls, kā arī cilvēki ar smagām hroniskām slimībām.
Ампула с вакциной Спутник Лайт от COVID-19 - Sputnik Latvija, 1920, 04.11.2021
Krievijā
Žurnāls Lancet publicēja "Sputnik Light" vakcīnas pētījumu rezultātus
Jau aptuveni 300 cilvēku saņēma trešo vakcīnas devu.
Čavata paziņoja, ka sarunas par "Sputnik Light" piegādēm var beigties pēc pāris nedēļām. Pagaidām balstvakcinācijai Sanmarīno izmanto "Pfizer" preparātu.
Atgādinām, ka Sanmarīno Republika atbalstīja vakcīnas "Sputnik V" pielietošanu 2021. gada februārī. Sanmarīno veselības un sociālās nodrošināšanas ministrs Roberto Čavata iepriekš atzīmēja, ka februārī republika bija vienīgā valsts Eiropā, kur nebija nevienas Covid-19 profilaksei paredzētas vakcīnas devas, taču, pateicoties "Sputnik V" tai izdevies organizēt aktīvu vakcinācijas kampaņu.
Вакцинация от COVID-19 препаратом Спутник-V (Гам-КОВИД-Вак) - Sputnik Latvija, 1920, 10.10.2021
Pasaulē
Itālija tuvojas Krievijas vakcīnas "Sputnik V" atzīšanai
Pēdējais Covid-19 infekcijas gadījums valstī reģistrēts 12. maijā, pēdējais letālais gadījums – 25. aprīlī. Saskaņā ar KTIF datiem, "Sputnik V" pielietojums devis Sanmarīno iespēju kļūt par pirmo valsti Eiropā, kas uzvarējusi koronavīrusu.
Maija vidū republika sāka vakcināciju ar "Sputnik V" ārvalstu tūristiem. Šo iespēju izmantojuši arī Latvijas iedzīvotāji, taču līdz šim ES netika atzīti sertifikāti par vakcināciju ar "Sputnik V", tāpēc vakcinētajiem radās neērtības.
Ziņu lente
0