Latvijā

VID piespriedis naudas sodu "Rīgas satiksme" – gandrīz 14 miljonus eiro

Евро - Sputnik Latvija, 1920, 23.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzņēmumu apsūdz par fiktīviem darījumiem ar "Rīgas karte" meitasuzņēmumu un firmu "Alkom-Trans".
RĪGA, 23. novembris – Sputnik. Uzņēmumam "Rīgas satiksme" piespriests naudas sods 13 822 552 eiro apmērā pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) veiktā audita, vēsta Lsm.lv.
Fiktīvie darījumi ar "Rīgas karte" meitasuzņēmumu un firmu "Alkom-Trans" nodarījuši vērā ņemamu kaitējumu valsts budžetam, uzskata VID. Ierosinātas divas krimināllietas, taču "Rīgas satiksme" lēmumu apstrīdēja.
Карта рижанина - Sputnik Latvija, 1920, 18.08.2021
Latvijā
Arestēti "Rīgas kartes" konti
Ziņots, ka "Rīgas satiksme" un Francijas investoram "Conduent Business Solutions" piederošais uzņēmums "Rīgas karte" iesaistījuši biznesā vēl divas firmas, kas, pēc auditoru domām, ir buferuzņēmumi. VID uzskata, ka uzņēmumi ar nodomu piedalījušies krāpšanās darījumos.
"Rīgas karte" ik mēnesi piestādīja identiskus rēķinus par pakalpojumiem kompānijai "Rīgas satiksme", kas savukārt pārskaitīja naudu uz SIA "BMS tehnoloģija" un SIA "Burlat" kontiem. Šie uzņēmumi nodarbojas ar e-talonu sistēmas atbalstu. Pēc tam saņemtā nauda tika pārskaitīta saskaņā ar darījumiem citiem apakšuzņēmējiem, kas drīz vien tika izslēgti no PVN maksātāju reģistra.
Līdztekus VID uzskata, ka apakšuzņēmējiem SIA "BMS tehnoloģija" un SIA "Burlat" nebija pietiekamu tehnisko līdzekļu un personāla e-talonu sistēmas uzturēšanai. Sabiedriskajam transportam paredzētās biļešu sistēmas izstrādātājs no Francijas informēja, ka iepriekš nekad nav dzirdējis par firmām SIA "ВMS tehnoloģija" un SIA "Burlat", kā arī nav veikusi ne apmācības, ne instruktāžu to darbiniekiem.
Iepriekš vēstīts, ka VID arestējis uzņēmuma "Rīgas karte" kontus. Dati liecina, ka rīdzinieki par tā pakalpojumiem, iespējams, pārmaksājuši desmitiem miljonu eiro.
Муниципальное предприятия Rīgas satiksme - Sputnik Latvija, 1920, 20.04.2021
"Rīgas satiksme" ievieš jaunu norēķina veidu sabiedriskajā transportā
Ziņu lente
0