Latvijā

Lukašenko apsveica Latviju svētkos un atgādināja par valsts simbolu lielo nozīmi

© Sputnik / Sergey MelkonovФлаг Латвии
Флаг Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 18.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Savā apsveikuma uzrunā Aleksandrs Lukašenko atgādināja, cik liela nozīme ir valsts simboliem, acīmredzot, atsaucoties uz incidentu ar Baltkrievijas karogu pasaules čempionāta hokejā laikā Rīgā.
RĪGA, 18. novembris — Sputnik. Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko apsveica Latvijas iedzīvotājus ar Latvijas Republikas pasludināšanas 103. gadadienu, vēsta prezidenta vietne.
1918. gada 18. novembrī Latvija ieguva neatkarīgas valsts status.
"Pēc vairāk nekā 100 gadiem, neskatoties uz sarežģītajiem vēsturiskajiem un politiskajiem apstākļiem, Latvijas tauta saglabājusi savu savdabību un vēlmi iet pa savu attīstības ceļu," teikts apsveikumā.
Флаг Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 18.11.2021
Latvijā
Latvija svin 103. neatkarības pasludināšanas gadadienu
Tāpat Lukašenko savā svētku vēstījumā Latvijas tautai atzīmēja, ka Latvija, tāpat kā citas valstis, saskārusies ar smagu periodu koronavīrusa pandēmijas rezultātā.
"Baltkrievija ciena visu valstu neatkarību un valstisko suverenitāti, ciena to nacionālos simbolus un vēlmi dzīvot mierā un saskaņā," piebilda Lukašenko.
Baltkrievijas līderis uzsvēra, ka abām valstim gadsimtu garumā saglabājas labas kaimiņu attiecības, draudzība un dialogs, kas nākotnē veidos pamatus tālākajai sadarbībai.
"Šajā īpašajā dienā vēlu visiem latviešiem mieru, saprašanos un labklājību. Izmantošu šo iespēju, lai sūtītu patiesa atbalsta vārdus mūsu kaimiņiem Latvijā, kuri ik dienas nelokāmi pārvar visas grūtības un strādā savas nākotnes labā," piebilda Lukašenko.
Latvijas Republika pasludināta 1918. gada 18. novembri Tautas padomes svinīgajā sēdē Nacionālajā teātrī.
Праздничный салют в честь дня рождения Риги - Sputnik Latvija, 1920, 15.11.2021
Latvijā
Salūta nebūs: Latvijas Kultūras ministrija aicināja aizliegt uguņošanu
Vēsturisko sēdi vadīja Gustavs Zemgals. Delegātiem nolasīja 1918. gada 17. novembra Tautas padomes sēdes protokolu, pēc tam padomes locekļu vētrainu aplausu pavadījumā Zemgals paziņoja, ka no šī brīža suverēnā vara valstī pieder Tautas padomei. Pēc tam vārds tika dots pirmajam Latvijas premjerministram Kārlim Ulmanim. Viņš pagaidu valdības vārdā izsludināja demokrātiskas republikas dibināšanu.
Par godu Latvijas Republikas pasludināšanai šodien ielas rotā valsts karogi. Rītausmā televīzijas tornī Zaķusalā tika uzvilkts liels valsts karogs – 6 metrus garš un 3 metrus augsts.
Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju publiski svinīgi pasākumi par godu valsts dibināšanai nav ieplānoti.
Ziņu lente
0