Krievijā

"Nekādu blakņu": Gincburgs novērtēja nazālās vakcīnas drošību

© Sputnik / Владимир Песня / Pāriet pie mediju bankasДиректор Центра имени Гамалеи Александр Гинцбург во время брифинга
Директор Центра имени Гамалеи Александр Гинцбург во время брифинга - Sputnik Latvija, 1920, 17.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gamaleja centra direktors pastāstīja, ka nazālās vakcīnas klīniskajos izmēģinājumos nav fiksētas nekādas blaknes.
RĪGA, 17. novembris — Sputnik. Koronavīrusa SARS-CoV-2 infekcijas profilaksei paredzētā nazālā vakcīna nav uzrādījusi nekādas blaknes, sarunā ar RIA Novosti atklāja Gamaleja vārdā nosauktā epidemioloģijas un mikrobioloģijas zinātniski pētnieciskā centra direktors Aleksandrs Gincburgs.
"Šobrīd mēs neesam fiksējuši nekādas nazālajās vakcīnas blakusparādības," viņš teica.
Oktobra sākumā tika saņemtas ziņas, ka Krievijas Veselības ministrija izsniegusi atļauju Gamaleja centra izstrādātā preparāta "SPRAY 08-Гам-КОВИД-Вак-2021" klīniskajiem pētījumiem.
Tāpat Gincburgs pastāstīja, ka jautājums par šī preparāta izmantošanu Covid-19 profilaksei tiks lemts atbilstoši pētījumu rezultātiem un viennozīmīgu atbildi uz to pašlaik nav iespējams sniegt.
Vai grūtniecēm vajag vakcinēties? Imunologa viedoklis - Sputnik Latvija, 1920, 07.11.2021
Video
Vai grūtniecēm vajag vakcinēties? Imunologa viedoklis
Zinātnieks norādīja, ka nazālā vakcīna būs jāpielieto ne biežāk kā reizi sešos mēnešos, iespējams, pat retāk, tomēr arī šis jautājums vēl jāpēta.
Vakcinācija ir drošākā metode aizsardzībai no koronavīrusa infekcijas. Veselības ministrs Mihails Muraško pastāstīja, ka vakcinēto skaits starp kovida pacientiem ar smagu slimības gaitu sastāda nepilnus 0,03%, bet lielāko daļu pacientu stacionāros veido nevakcinētie. Septembra beigās Pasaules veselības organizācija informēja, ka mirstība SARS-CoV-2 rezultātā cieši saistīta ar atteikšanos no profilaktiskās imunizācijas.
Ziņu lente
0