Video

Jaunā iznīcinātāja Checkmate neparasta modifikācija

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lidmašīna pirmo reizi parādījās šovasar aviosalonā "MAKS 2021". Pirmie izmēģinājumi ieplānoti 2023. gadā, sērijveida ražošanas sākums – 2026. gadā.
Krievijas valsts korporācija "Rosteh" publicējusi video ierakstu, kurā pirmo reizi parādīja piektās paaudzes iznīcinātāja Checkmate bezpilota modifikāciju, vēsta Sputnik Lietuva.
Skatītājiem parādīta datorgrafika ar Checkmate pielietojumu cīņā. Vienā no epizodēm tas nonāk "astē" amerikāņu F-35.
Citos kadros parādīts, ka militārā mašīna nelielā augstumā lido pāri aerodromam ar amerikāņu iznīcinātāju F-16 un F-4 grupu, paceļot putekļu mākoņus.
Krievijas jaunā iznīcinātāja Checkmate prezentācija - Sputnik Latvija, 1920, 28.07.2021
Viedoklis
"Šahs un mats": Krievijas iznīcinātājs Checkmate pārsteidzis Rietumu lasītājus
Ierakstā parādās arī bezpilota modifikācija. Tā konfigurācija neatšķiras no pilotējamā iznīcinātāja, nav tikai pilota kabīnes.
Vieglo taktisko iznīcinātāju Checkmate izstrādāja Apvienotās aviobūves korporācijas konstruktoru birojs Sukhoi. Lidmašīnas bāzei izmantotas zinātniski tehniskās iestrādes, kas palīdzēja veidot Su-57.
Lidmašīna pirmo reizi parādījās šovasar aviosalonā "MAKS 2021". Pirmie izmēģinājumi ieplānoti 2023. gadā, sērijveida ražošanas sākums – 2026. gadā.
Īpašību ziņā Checkmate ir salīdzināms ar F-35, taču izmaksā daudz mazāk nekā amerikāņu lidmašīnas, atzīmēja korporācijas "Rosteh" ģenerāldirektors Sergejs Čemezovs.
"Pie konkurentiem es pieskaitītu JF-17, J-10, F-16, taču līdzīgas īpantības ir vienīgi F-35. Taču mūsu lidmašīna ir ekonomiski izdevīgāka gan no cenas, gan ekspluatācijas izmaksu viedokļa," viņš pastāstīja.
Čemezovs novērtēja, ka lidmašīnas bāzes cena sastādīs apmēram 30-35 miljonus dolāru.
Tāpat Čemezovs atgādināja, ka Krievijas jaunais iznīcinātājs var uzņemt rekordlielu lietderīgo kravu un būs ļoti pieprasīts arī ārzemēs.
Ziņu lente
0