Latvijā

Vairāk nekā 2500 Latvijas amatnieku lūdz atļaut rīkot gadatirgus

© Sputnik / Sergey MelkonovЯрмарка на Домской площади
Ярмарка на Домской площади - Sputnik Latvija, 1920, 15.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas amatnieki un mājražotāji nosūtījuši valdībai vēstuli ar aicinājumu atļaut viņiem rīkot gadatirgus un Ziemassvētku tirdziņus.
RĪGA, 15. novembris - Sputnik.Vairāk nekā 2500 amatnieku un mājražotāju nosūtījuši valdībai vēstuli, kurā lūdz atļaut viņiem rīkot gadatirgus pēc 15. novembra un Ziemassvētku tirdziņus, raksta jauns.lv.
Viņi pauž neizpratni par lēmumu atļaut strādāt lielajiem tirgiem "sarkanajā režīmā", bet īslaicīgo ielu tirdzniecību aizliegt pat "zaļajā režīmā".
Friziere - Sputnik Latvija, 1920, 07.11.2021
Latvijā
Divu pandēmijas gadu laikā cilvēki atradinājušies no skaistumkopšanas saloniem
Amatnieki uzskata, ka gadatirgu un Ziemassvētku tirdziņu aizlieguma dēļ daudzas mājsaimniecības un ģimenes vienkārši paliks bez uzturlīdzekļiem, jo 90% mājražotāju un amatnieku gadatirgi un Ziemassvētku tirdziņi ir vienīgais iztikas avots. Turklāt Ziemassvētku preces nevar glabāt mēnešiem vai gadiem.
Vēstules autori atgādina, ka mājražotāju nozarē jau divus gadus ir kritiska situācija, jo dažādi aizliegumi esot spēkā vairāk nekā 20 mēnešus. Amatnieki nepiekrīt piedāvājumam savas preces tirgot lielajos tirgos, jo pašlaik lielo tirgus galvenais sortiments esot preces un apģērbs no Ķīnas, dzīvnieku barība, apavi, ziedi, makšķerēšanas piederumi.
Vakcīna Moderna - Sputnik Latvija, 1920, 08.11.2021
Latvijā
Kovida likums Latvijā: centieni piespiest vakcinēties ar bada draudiem
Viņi uzskata, ka tie esot lielveikali zem klajas debess, kuriem nekādā veidā neatbilst vietējo meistaru izstrādājumi. Turklāt gandrīz visas tirdzniecības vietas lielajos tirgos jau ir aizņemtas, un mājražotājiem tur vienkārši neesot vietas.
Ja no 15. novembra netiks atļauti gadatirgi un Ziemassvētku tirdziņi "zaļajā režīmā", vēstules autori sola vērsties Konkurences padomē, pie Tiesībsarga un gatavot kopīgu prasību Administratīvajai tiesai.
Ziņu lente
0