Latvijā

Cīņa ar "naidīgu ideoloģiju" Latvijas valdībai svarīgāka nekā cilvēku labklājība

© Sputnik / Александр Кондратюк / Pāriet pie mediju bankasGeorga lentes
Georga lentes - Sputnik Latvija, 1920, 13.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievija reaģēja uz Georga lentīšu aizliegumu Latvijā: aktieris un kinorežisors Igors Ugoļņikovs paziņoja, ka latvieši parādījuši sevi visā savā krāšņumā, bet Valsts domes deputāte Olga Ameļčenkova nosauca Saeimas lēmumu par nodevību.
RĪGA, 13. novembris - Sputnik. Dienu pirms Saeima galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus, kas aizliedz Georga lentītes publisku nēsāšanu Latvijā, Krievijas vēstniecība Latvijā vēl cerēja, ka Saeima demonstrēs veselo saprātu, tomēr diplomātiskās misijas lapā Facebook skaidri lika saprast: šī cerība ir ļoti vāja.
Latvijas valdības uzbrukumu Lielā Tēvijas kara simbolikai diplomāti ar rūgtu ironiju nosauca par "svēto krustakaru" pret "naidīgas ideoloģijas" simboliem.
Vēstniecība atzīmēja: tā vietā, lai cīnītos ar rekordlielo Covid-19 izplatību, kolapsu veselības aprūpes jomā un citām aktuālām sociālām un ekonomiskām problēmām, valdība Latvijā nodarbojas ar tik "svarīgu" lietu kā jauni aizliegumi, kas sašķeļ sabiedrību.
"Esam pārliecināti, ka tāda veida iniciatīvām nav nekā kopēja ar Latvijas daudznacionālās tautas interesēm, to mērķis ir vēl vairāk sašķelt sabiedrību pēc tautības un pasaules uzskata," teikts Krievijas diplomātu publikācijā.
Atkārtosim: Krievijas vēstniecība cerēja, ka "kaimiņu Latvija" demonstrēs politisko veselo saprātu un atteiksies no graujošā kursa, taču tas nav noticis.
Saeimas lēmumu aizliegt Georga lentītes pēc Krievijas tautiešu atbalsta organizācijas "Rossotrudņičestvo" lūguma komentēja krievu aktieris un režisors Igors Ugoļņikovs. Viņa komentāru publicēja arī Krievijas vēstniecība Latvijā.
Ugoļņikovs pastāstīja, ka pēc kara viņa vectēvs dzīvojis Rīgā, turpat arī apglabāts. Un viņš stāstījis Igoram, kā Rīga sagaidīja vāciešus 1941.-1942. gadā. Tāpēc tāds Saeimas lēmums aktieri nebūt nepārsteidza.
"Mans vectēvs pēc kara dzīvoja Rīgā. Turpat viņš apglabāts. Atceroties, kā Baltijas republikas iekļāvās Padomju Savienības sastāvā, es zinu, kā Rīga sagaidīja vāciešus 1941.-1942. gadā, kā latvieši vācu karaspēku ielās sagaidīja ar ziediem. Ir skaidrs, kāpēc tieši tagad tiek atcelta vai, teiksim tā, nav ieteicama Georga lentīte Latvijas teritorijā. Protams, aizvainojoši. Taču neko nevar darīt – viņi atkal parāda sevi visā savā krāšņumā, mūsu "tuvākie draugi"," paziņoja Ugoļņikovs.
Savukārt Krievijas Valsts domes deputāte, Krievijas sabiedriskās kustības "Uzvaras brīvprātīgie", viena no akcijas "Georga lentīte" organizatorēm Olga Ameļčenkova savā lapā Instagram komentēja Latvijas valdības skandalozo lēmumu.
Viņa apjautājās, kādas "nepieņemamas" vērtības nes Georga lentīte, lai to vajadzētu aizliegt? Vai tiešām runa ir par vīrišķību, cīņu ar nacismu, mīlestību pret tuvākajiem? Ja Latvijā tā ir, tad Saeimas lēmums ir piemiņas nodevība un vēstures izkropļošana, iztopot politiskajiem mērķiem.
"Kā viens no akcijas "Georga lentīte" organizatoriem gribu teikt vienu – latviešu nacionālisti pārlieku agri svin uzvaru. Mēs aizsargāsim un aizstāvēsim patiesību par karu, par tūkstošiem padomju karavīru, kuri izglāba Latviju un visu pasauli," uzsvēra deputāte.
Ziņu lente
0