Krievijā

Kara zinātnieki izstrādājuši uztura bagātinātāju cīņai ar Covid-19

© Sputnik / Sergey MelkonovМедицинский работник у кровати пациента с COVID-19 в Центре легочных заболеваний и туберкулеза в Даугавпилсе
Медицинский работник у кровати пациента с COVID-19 в Центре легочных заболеваний и туберкулеза в Даугавпилсе - Sputnik Latvija, 1920, 12.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Aizsardzības ministrijas pētnieciskais institūts izstrādājis uztura bagātinātāju, kas samazina Covid-19 koncentrāciju organismā.
RĪGA, 12. novembris - Sputnik. Krievijas Aizsardzības ministrijas 27. zinātniskā centra zinātnieki izstrādājuši unikālu uztura bagātinātāju "KovBAD", kas spēj 16 reizes samazināt Covid-19 koncentrāciju slimnieka organismā, intervijā avīzei "Krasnaja zvezda" pastāstija Radiācijas, ķīmiskās un bioloģiskās aizsardzības spēku priekšnieks ģenerālleitnants Igors Kirillovs, vēsta RIA Novosti.
"Novembra sākumā pēc to efektivitātes vērtējuma Covid-19 kontekstā vienam no uztura bagātinātājiem saņemta valsts reģistrācijas apliecība. Mūsu veiktie eksperimenti parādīja, ka par "KovBAD" nosauktā uztura bagātinātāja lietošanas otrajā dienā vīrusu skaits mutes un deguna dobumā samazinās divkārt, sestajā dienā tā koncentrācija samazinās 16 reizes. Rezultātā mazinās arī ietekme cilvēka organismā, slimība aizrit ar mazākām komplikācijām," viņš pastāstīja.
Laboratorijas darbiniece - Sputnik Latvija, 1920, 07.11.2021
Mikrobioloģe: Covid-19 sācis mainīties četras reizes ātrāk nekā gripa
Pēc Kirillova vārdiem, AM 27. ZC izstrādājamo uztura bagātinātāju galvenie ingredienti ir aronijas, ehinācijas ekstrakti, fukoidans, Klusā okeāna kalmāra hidrolizāts un citas dabiskas izcelsmes vielas, kas palielina organisma pretvīrusu aizsardzību.
Krievijas BS zinātniskas iestādes strādā pie līdzekļiem, kas sekmē cīņu ar Covid-19 kopš pandēmijas sākuma. Piemēram, Radiācijas, ķīmiskās un bioloģiskās aizsardzības spēku 48. zinātnisko pētījumu centrs sadarbībā ar Gamaleja centru piedalījās darbā pie vakcīnas "Sputnik V". Patlaban institūta speciālisti izstrādā vakcīnu koronavīrusa profilaksei košļājamā formā.
Вакцина Спутник Лайт - Sputnik Latvija, 1920, 27.08.2021
Pasaulē
Argentīnā noskaidrots, kā veidojas aizsardzība pret Covid-19 pēc "Sputnik V"
Ziņu lente
0